Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pět znamení horoskopu, která umí vařit levně: Berani vyšvihnou netradiční knedlíky s vejci, Panny zase nepečený jablečný dort
Zdroj: Freepik, Racool_studio, Freepik, freepik, a Freepik, pikisuperstar, koláž Toprecepty

Dobrý kuchař se pozná mimo jiné i podle toho, že i z mála vykouzlí lákavou dobrotu. A víte, kdo jsou ti kuchyňští čarodějové, kteří připraví vynikající oběd pro celou rodinu za pár korun? Hvězdy napoví!

Vařit draze není žádné umění

Svíčkovou omáčku asi málokdo doma připravuje z pravé hovězí svíčkové. Přece jenom je základní surovina, tedy maso, ve vyšší cenové hladině. Dobře upravené zadní ji bez problémů nahradí.

Maso v karbanátku se zase dá nastavit zeleninou a strouhankou. A chuť dršťkové si nemusí odepřít ani vegetariáni, když využijí místo drštěk houby. Víte, že mezi námi jsou lidé, kteří mají přímo dar vařit levně a úsporně?

Beran (21. března – 19. dubna): Mistr úpravy zbytků

Za rychlým, jednoduchým a zároveň levným vařením stojí u Berana lenost. Beran nerad opouští komfortní zónu a musí sám sebe přemlouvat, aby se vypravil doplnit zásoby ve spíži a ledničce.

Proto je často mistrem ve využití a úpravě zbytků. Do knedlíků s vejci zužitkuje i starší chleba a z nespotřebovaných těstovin vykouzlí neodolatelné placky.

Blíženci (21. května – 20. června): Známí šetřílkové

Blíženci doslova šetří, ať to stojí, co to stojí. O každé položce nákupu dlouho přemýšlejí. Tedy občas to trochu přehánějí. Na druhou stranu se u nich doma téměř nic nezkazí a žádné zbytky u nich nenajdete. 

Různé variace topinek mají na talíři poměrně často. Například na ty s rajčaty zužitkují starší rajčata i bylinky z květináče. A ze starší veky připraví dokonalý dezert.

Panna (23. srpna – 22. září): Uvaří jen z vody

Panny jsou hospodyňky každým coulem. Proslulé jsou svými kulinárními experimenty. Přitom vždy pečlivě přemýšlejí, co budou vařit a péct, a to s ohledem na stav ledničky a špajzu. 

Někdy se o nich říká, že uvaří jídlo jen z vody. Pravda, je že jim stačí pár ingrediencí. Například z 2 krajíců chleba, 1 vajíčka a trochy koření připraví vynikající polévku a ještě skvěle využijí okoralá jablka do nepečeného dortu.

Štír (23. října – 21. listopadu): Nikdy neplýtvá

Lidé narození v tomto znamení berou všechno neuvěřitelně vážně. Štír se proto zodpovědně staví i k vaření a neplýtvání potravinami. Milovník dobrého jídla překvapí dobrotami za pár korun.

Krokety ze zbytků bramborové kaše chutnají od něj naprosto luxusně, stejně jako rychlý salát z červeného zelí.

Kozoroh (22. prosince – 19. ledna): Maso nastaví zeleninou

Praktičtí Kozorozi dokáží každé masové jídlo nastavit tak, aby nakrmili víc strávníků. Například do karbanátků přidají strouhanou mrkev a další kořenovou zeleninu a spolu s kořením vytvoří skvělé a chutné jídlo.

Pokud jim doma zbyde kus pečeného nebo grilovaného kuřete, zužitkují ho do pomazánky nebo s ním naplní tortillu. A do zbytků nedělní pečeně přimíchají zeleninu a vytvoří křehké a voňavé placičky.

A co ti ostatní?

Býkům, ani Lvům šetření moc nejde, i když se snaží. Mají před sebou ještě dlouhou cestu. Váhy, Vodnáři a Ryby jedou ve slevách. Aspoň nakupují levně, když už se jinak neomezují. To Raci i Střelci mají nepochybně talent k šetření, ale někdy to nevydrží, a když například pečou a zdobí slavnostní dort, na surovinách nešetří.

Náš tip: Vyzkoušejte podle našeho video receptu rychlý a levný štrúdl.

Zdroje informací:

horoskopy-online.cz: Znamení zvěrokruhu

horoscope.com: Weekly & Yearly Food

Recepty k tomuto článku