Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Uplynulo již pět let od chvíle, kdy Karel Gott odešel do hudebního nebe, přesto mnoha lidem vzpomínka na něj stále dokáže zlepšit náladu. Nejinak je to i u majitelky restaurace, do níž umělec rád chodíval na něco k snědku. Překvapivě to však nebyly žádné speciality, ale oblíbená česká jídla.

Druhý domov

Severočeské Doubice se pro Karla Gotta staly po jeho milované Bertramce jakýmsi druhým domovem. Zde si nechal postavit roubenku, ve které rád trávil čas se svou rodinou, odpočíval a zval si své přátele. Protože byl podle místních velmi milým a příjemným sousedem, který se nechová jako celebrita, rád chodíval i do místních restaurací. Jak uvádí deník Extra.cz, mezi jeho nejoblíbenější patřily podniky Fabrika a Stará hospoda.

Božský Karel

Majitelka druhé jmenované restaurace, tedy podniku s názvem Stará hospoda, Andrea Rezková na oblíbeného zpěváka vzpomíná dodnes a nikdy neopomene připomenout, jak milým člověkem 42násobný Slavík byl. „Pan Gott byl velmi laskavý, hodný, upřímný a lidi ho měli hrozně moc rádi. Neměl problém se s každým vyfotit a podepsat. Všemi byl uctívaný. Nejen od místních, ale i od hostů,“ sdělila Extra.cz.

Ocenila také to, že Gott netrpěl hvězdnými manýry, přesto se snažili udělat vše pro to, aby byl spokojený. „My jsem ho většinou schovávali, aby ho nikdo neviděl. I tak byl vstřícný. Neměl problém se s někým pozdravit, přivítat. Měl otevřené srdce. Byl doopravdy božský,“ popsala hostinská z Doubice. 

Co měl Gott nejraději

Kdo by čekal, že si nejpopulárnější zpěvák u nás naporoučí nějaké speciality, drahé pokrmy nebo si bude vymýšlet, co chce uvařit, ten by se mýlil. „Měl rád obyčejnou českou kuchyni. Nebyl extra jedlík. Měl rád guláš, holandský řízek. Nedával si nic speciálního. Nepoznali byste, že to je nějaká celebrita,“ vzpomíná majitelka Staré hospody.

Karel Gott měl ovšem rád i další jídla. Když například koncertoval v Rakousku, nikdy si neopomněl dát pravý vídeňský řízek, bramborový salát ovšem nahradil kaší. Tajemstvím není ani to, že Karel Gott měl rád asijskou kuchyni. V první čínské restauraci u nás, která byla v pražské Vodičkově ulici, byl prý velmi častým hostem. Mezi jeho neoblíbenější jídla tady patřilo kung pao a švei-ču-žou.

Něco navíc: V naší galerii si můžete připomenout, jak mistr vypadal dříve, i jak vypadá jeho roubenka či oblíbená restaurace

Fotogalerie - Karel Gott miloval obyčejná jídla, třeba holandský řízek, vzpomíná majitelka restaurace, kam zpěvák rád chodíval

Ukázat 11 fotografií

Náš tip: Vyzkoušejte holandské řízky podle našeho video receptu, určitě by chutnaly i Mistrovi:

Zdroj informací: 

extra.cz - Nájezdy německých turistů na roubenku Karla Gotta: Nebralo to konce, vzpomínají obyvatelé Doubic
 

Recepty k tomuto článku