Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Máte rádi knedlíky? V tom případě možná zajděte do pražského bistra Knedlín. Místní knedlíky jsou trochu jiné než ty klasické, ale stojí za vyzkoušení. Nejen proto, že mají v nabídce sladké i slané variace, ale překvapení nabízejí i jiná...

Knedlíkový fastfood

Bistro Knedlín je otevřené na Národní třídě už nějaký ten čas. Jde o speciální koncept fastfoodového podniku, který funguje jako jiné provozovny rychlého občerstvení jen s tím rozdílem, že tady si u pultu neobjednáte burger nebo hranolky, ale českou klasiku – knedlíky

Kolem Knedlína jsme už nějaký čas chodili, jen se nám sem stále nepodařilo zajít. A nebo jsme spíš přemýšleli, zda vůbec místní knedlíky chceme vyzkoušet. Myšlenka s knedlíky se nám sice líbila, ale trochu nás odrazoval právě fastfoodový koncept a částečně i umístění na Národní třídě, které v nás vzbuzovalo dojem, že jde o předražený podnik čistě pro turisty. Nakonec nás tam nalákalo až zjištění, že kromě klasických knedlíků mají v nabídce i ty bezlepkové

Rychlé a z bramborového těsta

V bistru se specializují na kulaté knedlíky s náplní. Nejsou ovšem z kynutého těsta, které je náročnější na přípravu a do konceptu fast foodu by nezapadalo, ale z jednoduššího bramborového. I to je ale trochu jiné, než to, které se u nás běžně dělá a plní obvykle švestkami.

Kachna v knedlíku

Zajímavé jsou ale nejvíc náplně, které v těstě najdete. V nabídce mají totiž kolem dvaceti druhů knedlíků, které vaří průběžně, nabídka se tak během dne stále proměňuje. Kromě klasiky v podobě jahodových, borůvkových či švestkových knedlíků zde můžete ochutnat mangové, s lesním ovocem, malinami a bílou čokoládou nebo třeba s pistáciemi.

Nejvíc nás ale zaujalo slané knedlíkové menu. I tady nezapomínají na českou klasiku v podobě uzeného se zelím nebo pečené kachny. V tomto případně máte ale vše zabalené v jednom knedlíku. To ostatně platí pro všechny slané knedlíky, které jsou vždy takovým celým jídlem v knedlíkové podobě.

Vybírat můžete i mezi knedlíkem ratatouille, kuřecím souvlaki, burritem či s náplněmi inspirovanými dalšími zahraničními specialitami.

Mají i bezlepkové

My jsme nakonec vybrali knedlík borůvkový, s kinder čokoládou, mangem a thajský s krevetami. Příjemně nás překvapilo, že se všechny příchutě s bramborovým těstem krásně snoubí, ať už jde o sladkou či slanou. Těsto bylo vynikající a téměř se rozplývalo na jazyku. Místní knedlíky jsou nadýchané a vláčné a chutí možná trochu připomínají spíš ty tvarohové

Nejvíc nás ale potěšilo, že mají i knedlíky bezlepkové. Ty jsme si dali kokosový s lesními plody a pak ještě višňový. Slaný bohužel zrovna došel, ten měli s francouzskou zeleninovou směsí ratataouille, tak třeba příště. Cena za jeden knedlík se pohybuje od 59 do 69 Kč. Knedlíky jsou ale poměrně velké, takže vás, pokud nejste úplně velcí jedlíci, tři spolehlivě zasytí.

Knedlíky z Knedlína spíš ale vnímáme jako takové větší jednohubky, které si dáte na chuť. Zajímavý je na nich hlavně ten nápad udělat nějakou specialitou ve formě knedlíku. Pokud jste tedy také o návštěvě Knedlína uvažovali a stále jste váhali, určitě si sem aspoň jednou zajdete. Za nás to za ten zážitek určitě stojí. 

Knedlíky z Knedlína a interiér bistra si můžete prohlédnout v naší fotogalerii

Fotogalerie - Vyzkoušeli jsme knedlíky z Knedlína: Jeden stojí 69 Kč a kromě borůvkové klasiky nabízejí třeba i s krevetami

Ukázat 12 fotografií

Náš tip: Pokud vám nevadí příprava kynutého těsta, vyzkoušejte alpský knedlík plněný povidly podle našeho video receptu

Recepty k tomuto článku