Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vítěz MasterChef Česko Honza Albrecht si zavaří po boku Jana Punčocháře a ještě se sklenkou v ruce
Zdroj: Toprecepty.cz a se souhlasem TV Nova a World Wine Show 2024

Šéfkuchař Jan Punčochář a vítěz soutěže MasterChef Česko 2023, Honza Albrecht, si vedle sebe zavaří už tento čtvrtek na dvanáctém ročníku prestižní výstavy vín. Oba pánové mají k vínu více než kladný vztah, ale Honza Albrecht možná o fous větší...

Honza málem sommeliérem!

Jana Albrechta si mnozí spojují hlavně s vařením. Ostatně, tak to i je. Honza loni svým umem přesvědčil tři přísné porotce Jana Punčocháře, Radka Kašpárka i Přemka Forejta a ti rozhodli, že to bude právě Honza, kdo získá titul MasterChef Česko 2023 a pohádkovou výhru 2,5 milionu korun. 

Kdyby ale nevyhrál, mohl se klidně živit jako sommeliér. Jak totiž nedávno prozradil pro web eXtra.cz, k vínu má velmi kladný vztah a dokonce má i someliérské zkoušky.  „Procestoval jsem řadu vinařských regionů, převážně v Itálii,“ řekl Albrecht pro eXtra a dodal, že ve vaření a kuchařském růstu ho právě tyto cesty významně posunuly.

Miluji regionální kuchyně v kombinaci s víny z těchto míst – tak nějak mi to dává smysl a dokonale mi to zapadá. Zároveň mě také těší, že i u nás v ČR se postoj k vínu mění a začínají se do popředí dostávat kvalitní vína,“ prohlásil talentovaný kuchař, který má mezi vinaři také dost přátel a tak není divu, že své kulinářské schopnosti předvede tento týden v Praze na vinařské show v impozantním prostředí Kaiserštejnského paláce.

Janovo exkluzivní menu 

Na dvanáctý ročník World Wine Show 2024 se chystá také špičkový český šéfkuchař Jan Punčochář. Ten pro návštěvníky prestižní výstavy vín připraví exkluzivní pětichodové degustační menu, perfektně sladěné s vybranými víny. 

O vína celkově nebude na akci nouze. Návštěvníci budou mít možnost ochutnat přibližně 160 vzorků vín od 35 nejlepších vinařů a dovozců z vinařských velmocí, jako jsou Francie, Itálie, Španělsko, Rakousko, Německo, USA, Nový Zéland, Austrálie, a nebude chybět ani několik elitních producentů z České republiky.

Jak kuchařská show Jana Albrechta, tak podávání exkluzivního pětichodového degustačního menu se odehrají v krásném historickém prostředí pražského Kaiserštejnského paláce a gurmeti by si tento výjimečný zážitek určitě neměli nechat ujít. Už jen proto, že potkat se na živo se dvěma hvězdami české gastronomie se nepodaří každý den! 

Recepty k tomuto článku