Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

V nově odstartované řadě populární taneční soutěže StarDance se představila i food influencerka Chili Ta. Kuchařka, známá i z MasterChef Česko, ukázala, že jí tanec není cizí a stihla i přidat recept na šťouchané brambory.

Když hvězdy vaří

Hned na začátku sobotního přenosu si moderátor Marek Eben pochválil, jak se posunul catering na StarDance a zároveň vyzdvihnul všechny soutěžící, kteří přinesou něco k snědku. Zavzpomínal třeba na Terezu Černochovou nebo loňského účastníka, cukráře Josefa Maršálka, který své „soupeře“, porotu i moderátory zásoboval dobrotami, jež upekl. Podobné očekávání má Eben i od food influencerky Chili.

Rozplakaná Chili

Známá influencerka záhy v medailonku prozradila, že mezi její zlozvyky patří jezení dezertů před hlavním jídlem a dokáže ji rozplakat prázdná lednice. Při tréninku ji její partner Jakub Mazuch učil jive a pozici mačkaných brambor. To Chili překvapilo, ale zmínila, že připravit tuhle skvělou přílohu umí.

Nejprve ovšem došlo na tanec, který kuchařka zvládla výborně. Podle porotců měl jive v jejím podání energii, byl veselý a příjemně se na něj dívalo. „Je potřeba říct, že Chili je velmi talentovaná. Pecka, jsem nadšený,“ okomentoval výkon kuchařky porotce Jan Tománek a Chili se svým partnerem si tak od poroty vytančili úctyhodných 22 bodů.

Štouchačky mezi stehny

Terezu Kostkovou v rozhovoru po tanci zajímaly nejvíce šťouchané brambory, figura, o níž v tréninku hovořil taneční partner Chili. „Já mám proces studia trochu pomalejší, tak Kuba používá při tréninku takové kreativní příměry k vaření,“ vysvětlila influencerka.

„Třeba říkal, jak hýbeš pánví, nerezovou, nebo jak motáš nudle, tak se toč,“ smála se Chili. Ony šťouchané brambory pak spočívají v tom, že se imaginární potravina mačká mezi stehny, popsal taneční pár. Podle Kostkové by zážitky z jeho tréninku stačily na kuchařskou taneční příručku.

Dojít co nejdál

Už před začátkem soutěže bylo Chili jasné, že se bude jednat o velmi složitou „misi“, kterou chce zvládnout co nejlépe. „Samozřejmě si to jdu užít, ale zároveň příprava na soutěž rozhodně není jenom zábava. Jde o obrovský závazek, který pro mě bude fyzicky i psychicky nesmírně náročný,“ sdělila pro Toprecepty.cz.

„Některé mé pracovní povinnosti tak musí na chvíli pryč. Větší stres to bude i pro můj tým a moje blízké, jejichž podporu budu potřebovat. Na takhle obsáhlém projektu pracuje obrovské množství lidí, aby vše klapalo tak, jak má,“ zdůraznila Chili. Nepřijde mi tedy zodpovědné, abych k tomu přistupovala, že to je jenom čistá zábava a cílem není dojít co nejdál,“ dodala.

Na Chili v jejím přirozeném prostředí, ve StarDance anebo v dětství se můžete podívat do naší fotogalerie:

Náš tip: Že tančit neumíte? Nevadí! Připravte si šťouchané brambory podle našeho video receptu.

Recepty k tomuto článku