Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Která jídla (ne)dělají dobře jednotlivým znamením horoskopu? Vodnář by se měl vyhnout polotovarům a Střelec knedlíkům
Zdroj: Pexels, Mikhail Nilov, Freepik, vecstock/koláž Toprecepty

Milujete knedlíky se švestkami a nemůžete odolat dortíku se šlehačkou, zatímco váš partner potřebuje každý den pořádný kus masa a sladké ho nechává klidným? Každý z nás má jiné chuťové preference, které tak trochu ovlivňují i hvězdy.

Pro každého něco jiného

Když jdete do restaurace na oběd nebo na večeři, většinou si každý z rodiny či přátel objedná něco jiného. Stejně tak doma hospodyňky musí brát v úvahu chutě jednotlivých členů rodiny. Znamení horoskopu, ve kterém jsme se narodili, nám dalo do vínku i oblíbenou skladbu jídelníčku.

Beran (21. března – 19. dubna): 

Co mají rádi: Temperamentní jedinci ve znamení Berana si pochutnají na kořeněných jídlech, uvítají mexické tacos a ke všemu potřebují spoustu čerstvého zeleninového salátu.

Co jim nedělá dobře: Nezavděčíte se jim těžkými pomalu připravovanými jídly, tedy klasickou českou kuchyní.

Býk (20. dubna – 20. května): 

Co mají rádi: Býci jsou gurmáni, kteří si zakládají na kvalitních surovinách. Proto i relativně obyčejný řízek připraví z telecí kýty a dodají k němu vídeňský bramborový salát.

Co jim nedělá dobře: Fast foodům se vyhýbají, nedělají dobře jejich trávení stejně jako polotovary.

Blíženci (21. května – 20. června): T

Co mají rádi: Blíženci rádi chodí do společnosti a na večírky, kde vyhledávají sushi, saláty i drobné chuťovky, aby si užili do nejvíc různých chutí.

Co jim nedělá dobře: Hospodské hotovky jim nechutnají, což je dobře, protože přepálený tuk či přihřívané omáčky jim způsobují žaludeční potíže.

Rak (21. června – 22. července): 

Co mají rádi: Rodinně založení Raci mají nejraději domácí stravu, ale zároveň rádi objevují nové chutě, třeba asijské nebo arabské kuchyně. 

Co jim nedělá dobře: Nevhodná je pro ně přemíra sacharidů ve stravě, tedy moučníků a příloh.

Lev (23. července – 22. srpna): 

Co mají rádi: Tak trochu snobský Lev miluje gurmánské a vizuálně přitažlivé pokrmy. S grácií a noblesou sobě vlastní vyžaduje dokonale připravené a dobře vypadající i pečené brambory.

Co jim nedělá dobře: Na přípravu jednoduchá a chuťově nevýrazná jídla pro ně rozhodně nejsou lákavá.

Panna (23. srpna – 22. září): 

Co mají rády: Praktické Panny na experimenty neužijete, stačí jim čerstvé suroviny, z kterých vykouzlí chuťově vynikající klasiku. Chutná jim například voňavá bramboračka.

Co jim nedělá dobře: Rozhodně neocení mastné pokrmy nebo pokrmy z polotovarů.

Váhy (23. září – 22. října):  

Co mají rády: Šarmantní Váhy si rády zajdou na jídlo do restaurace, hledají především ty s menu z různých zemí. Ocení především středomořskou kuchyni.

Co jim nedělá dobře: Těžce je jim po sladkých pokrmech nebo buchtách a koláčích z kynutého těsta.

Štír (23. října – 21. listopadu):  

Co mají rádi: Lidé, kteří se narodili ve znamení Štíra, milují chutově výrazné a exotické pokrmy, indická kuchyně je pro něj jako dělaná.

Co jim nedělá dobře: Přiliš sladkým dezertům, čokoládovým tyčinkám nebo bonbónům by se měli vyhnout.

Střelec (22. listopadu – 21. prosince):  

Co mají rádi: Dobrodružná povaha Střelce miluje poznávat svět prostřednictvím jídla. Street food je pro ně zážitkem v jakékoli zemi.

Co jim nedělá dobře: Houskové i karlovarské knedlíky jim doslova leží v žaludku.

Kozoroh (22. prosince – 19. ledna):  

Co mají rádi: Kozoroh pečlivě plánuje jídelníček a neobejde se bez masa. I u klasické kuchyně volí odlehčené varianty. Místo svíčkové si tak raději dá hovězí na zelenině.

Co jim nedělá dobře: Módní pokrmy (například sushi) ani módní kuchyně (třeba vietnamská) ho rozhodně nenadchnou.

Vodnář (20. ledna – 18. února):  

Co mají rádi: Vodnář rád zkouší různé i netradiční kombinace chutí. Sladkokyselá ryba s netradičními ingrediencemi uspokojí jeho chuťové pohárky. 

Co jim nedělá dobře: Průmyslově zpracovaným potravinám i mraženým polotovarům by se měla raději vyhnout.

Ryby (19. února – 20. března): 

Co mají rádi: Snadno ovlivnitelné Ryby podléhají módním trendům i v gastronomii. Mnohé Ryby v posledních podlehly tzv. raw stravě.

Co jim nedělá dobře: Po pizze z rychlého občerstvení se necítí úplně nejlépe stejně jako croissantech z obchodu.

Náš tip: Máte rádi moderní gastronomii i regionální potraviny? Možná právě vás inspiruje festival chutí, dobrého jídla a pití  Zimní Apetit piknik.

Zdroje informací:

horoskopy-online.cz: Znamení zvěrokruhu

timesofindia.indiatimes.com: Food to Eat and Avoid Based on Your Zodiac Sing

Recepty k tomuto článku