Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Minulý týden začala další řada oblíbené taneční soutěže StarDance… když hvězdy tančí. Jednou ze soutěžících je i bývalá účastnice MasterChefa a známá food blogerka Chili Ta. Ta se hned v prvním kole ukázala i jako talentovaná tanečnice. Ve druhém ji ale překvapivě zradily šaty a na malér bylo zaděláno!

Další řada StarDance

Populární foodblogerka Ta Thuy Dung, známá jako Chili Ta je jednou z desítky slavných hvězd již 13. ročníku taneční soutěže. Kuchařce s vietnamskými kořeny byl jako tanečník přidělen Jakub Mazúch. Toho zdědila po snowboardistce Evě Samkové, již minulý rok téměř přivedl k vítězství. Všichni jsou tak zvědaví, jak se povede jeho letošní partnerce. 

Chili je nejen kuchařka

Chili se proslavila jako účastnice soutěže MasterChef Česko 2020, kde skončila na šestém místě, vyzkoušela si i pěveckou soutěž Česko Slovenskou SuperStar, pokoušela se přežít na opuštěném ostrově v Survivor Česko & Slovensko a nyní zkouší štěstí v tanci. Kromě toho, že se věnuje i americkému fotbalu, je jejím hlavním oborem gastronomie.

Aktivní je hlavně na svém instagramovém profilu, kam dává spoustu receptů nejen z vietnamské kuchyně. Kromě toho vydala i kuchařku Špetka Chili plnou asijských receptů, které zvládnete uvařit i u nás, aniž byste museli nějak složitě shánět exotické suroviny. Své fanoušky ve videích na Instagramu tradičně zdraví Hallo, friends!" (neboli Ahoj, kamarádi!).

Obavy z valčíku

Účast Chili ve StarDance ostatní soutěžící přijali s velkou radostí, neboť všichni doufají, že jim bude vyvářet stejně jako v minulém ročníku Josef Maršálek. Sendviče, wrapy a závitky zatím v jednom z medailonků Chili slibovala jako úplatek svému tanečníkovi, na nějaké vyvařování ovšem zatím moc času není, soutěžícím totiž dávají zatím zabrat taneční tréninky.

Tento týden čekal Chili valčík, ze kterého měla obavy: „Valčík mi podle očekávání moc nejde, protože se při něm člověk musí pohybovat ladně, s grácií a s tím mám velký problém." Opět při trénincích padla zmínka o jídle. Jakub se totiž Chili snažil přimět držet správný postoj a odstup větou „Kimchi, fuj!". V tom mu ale samozřejmě Chili oponovala s tím, že kimchi naopak voní. 

Nebezpečný problém se šaty

I přes precizně nacvičenou choreografii se ale nakonec tanec Chili moc nevyvedl. Zradila ji totiž tylová sukně, která se v úvodu vystoupení zřejmě částečně natrhla a food blogerka se do ní zamotala.

Problém se pokusil kreativně vyřešit partner Chili, Jakub, který se vlající část kostýmu snažil během tance odtrhnout, ale nepodařilo se mu to. Část sukně (nebo šatů) se tak oběma motala pod nohy a znesnadňovala vystoupení. Místy hrozil i pád, když po látce oba doslova klouzali.

I tak ale oba zachovali chladnou hlavu a dokončili své číslo. Marek Eben po tanci prohlásil, že by si Chili zasloužila speciální bodovou přirážku za mimořádný talent vyrovnat se s katastrofální situací. Porota ale naštěstí měla pochopení. „Já obdivuji vaši odvahu a uměleckou hodnotu, ani jsem neměla čas sledovat to faux pas, vy jste do udrželi a i v hudbě," zhodnotila vše Renata Drexler.

A Chili na otázku, jak se v daný moment cítila, odvětila, že ji popadla panika. Ale my jsme s Kubou připraveni na všechno a dokážeme se opřít sami o sebe. Teď ať se stane jakýkoliv trapas, už jsem všem vyšlapala cestičku," zasmála se. 

Bodové hodnocení poroty bylo nakonec navzdory trablům vysoké, Chili si i s vlající sukní "vyklouzala" úctyhodných 23 bodů! A nezradili ji ani diváci, kteří food blogerku poslali do dalšího kola.

Helou friends se tak zatím ještě nekoná a kuchařka Chili Ta, přesně ve svém stylu, položila po skončení pořadu v TV svým fanouškům na Instagramu anketní otázku, kde mohli hádat, zda si pro ně příští týden připraví recept na trhané maso nebo trhané šaty. Tak se necháme překvapit!

Náš tip: Na fotografie Chili nejen ve StarDance se můžete podívat v naší fotogalerie:

Recepty k tomuto článku