Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pět znamení horoskopu, která připraví nejstrašidelnější pohoštění: Beran překvapí brownies s pavouky, Štír zase strašidly
Zdroj: Freepik, freepik, a Freepik, freepik, koláž Toprecepty

Původně keltský lidový svátek přivezli vystěhovalci z Británie do Spojených států, kde se masově rozšířil a opět vrátil do Evropy, a to na starý kontinent. Jeho obliba roste i u nás. Kromě svítících vydlabaných dýní a strašidelných kostýmů získává na oblibě i speciální halloweenské občerstvení.

Po stopách Halloweenu

Na první pohled tajemný a záhadný název „Halloween“ vznikl zkomolením anglického „All Hallows' Eve“. V překladu to znamená předvečer slavnosti Všech svatých a tento svátek připadá na 1. listopadu. Halloween se tedy slaví 31. října.

Možná přijde vhod i strašidelné pohoštění. To ale neumí připravit každý. Specialisty jsou především lidé narození v následujících pěti znameních.

Beran (21. března – 19. dubna): Brownies s pavouky

Divoký nespoutaný, ale zároveň i odvážný a vášnivý Beran miluje halloweenské tradice. Okna vyzdobí svítícími dýněmi a předem se pustí se do přípravy brownies, černých jako noc. Na nich pak z cukrové hmoty marshmallov vytvoří kresby, které budou připomínat pavouka. 

Blíženci (21. května – 20. června): Strašidelné cukroví

Blíženci překypují kreativitou a Halloween vnímají jako příležitost předvést své dovednosti. Z lineckého nebo z ořechového těsta vykouzlí neuvěřitelné množství různých sušenek s halloweenským tématem. Co na tom, že vykrajovátka v podobě strašidel či dýní nejsou až tak běžná? Blíženci si vyrobí své vlastní šablony!

Panna (23. srpna – 22. září): Halloweenské dorty

Praktické Panny se nechtějí zdržovat výrobou drobného cukroví. Přesto chtějí upoutat pozornost. To se jim určitě podaří s netradičním dortem-dýní. Kakaový korpus ochutí lahodným krémem, ořežou do tvaru dýně a ozdobí marcipánem. Stejně tak návštěvy uchvátí jejich halloweenský koláč s dýňovou náplní.

Štír (23. října – 21. listopadu): Figurky strašidel

Extrémními emocemi vybavené Štíry nenechá halloweenská noc chladnými. Potřebují šokovat své okolí. To se jim podaří nejen nápaditými kostýmy. Případnou návštěvu pohostí doslova strašidelně. Kdo by řekl, že Štíři jsou experti na figurky strašidel? Nabídnou například lehoučká a z bílku připravená strašidélka nebo o trochu jednodušší strašidla z nepečené hmoty složené z piškotů, másla a ořechů.

Kozoroh (22. prosince – 19. ledna): Strašidelné lívance

Sladkosti sami moc nemusí a dorty pečou Kozorozi jen výjimečně. Ovšem halloweenský dort vyšvihnou naprosto skvěle. Korpus z hrnkového těsta ozvláštní troškou piva, po upečení promažou čokoládovým krémem a ozdobí marcipánovými příšerkami. A pokud jim zbyde čas, připraví rodině k snídani strašidelné halloweenské lívance.

A co ti ostatní?

Býci nemají potřebu připravovat speciální halloweenské pohoštění. Jejich mastrštykem pro slavnostní příležitosti je crème brûlée. Raci a Střelci sází na slané dobroty, například na bramborovo-sýrové nebo mrkvové s bylinkami. Váhy nabídnou nepečené ořechy a Ryby linecké kousky s levandulí. A pro Lvy a Vodnáře není Halloween žádný svátek, proto se s ním nijak nezabývají.

Náš tip: Návštěvy můžete nejen o Halloweenu šokovat čarodějnickými prsty.

Zdroje informací:

horoskopy-online.cz: Znamení zvěrokruhu

foodnetwork.ca: Which Halloween Treat Should You Bake Based on Your Zodiac Sign?

collective.world: Is Your Zodiac A Halloween Trick Or A Treat?

Recepty k tomuto článku