Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kolem oblíbeného pořadu Prostřeno, který již 15 let vídáme na obrazovkách Primy, je poslední dobou rušno. Na sociálních sítích i v médiích se totiž rojí spekulace o tom, že by ho měla opustit jedna z jeho hlavních „tváří“ Jana Boušková. Navíc se objevily i zprávy o možném konci pořadu. Televize nyní oznámila, jak se věci mají.

Změny nastanou

Osvědčený formát pořadu Prostřeno! se od nového roku dočká výrazných změn. Diváci se mohou těšit nejen na další díly, ale také na novinky, které se televize rozhodla udělat, aby lehce osvěžila pořad jako takový. 

Rozhodně se ovšem nebude jednat o změnu v moderátorské dvojici, nebo její výměnu. Spekulace, které se v posledních týdnech objevovaly v některých médiích a na sociální sítích, tedy berou za své. Jana Boušková i Václav Vydra dál pokračují jako průvodci pořadem Prostřeno! a žádná škatulata se neuskuteční.

Boušková zůstává

Přestože se v poslední době hodně psalo o zdravotním stavu Jany Bouškové, podle informací z Primy je herečka připravena dál pokračovat v namlouvání komentářů k Prostřeno! a společně se svým manželem se těší na další sezónu pořadu, se kterým jsou od začátku jeho vysílání. „Jana Boušková a Václav Vydra jsou osvědčeným moderátorským tandemem s pořadem Prostřeno! spjatým od samého počátku a rozhodně nechystáme jakoukoliv výměnu,“ potvrdila pro Toprecepty.cz PR manažerka pořadu Klára Kotábová.

Jediná, zato výrazná změna, se tak uskuteční od ledna 2025 pouze ve vysílacím čase pořadu. „Diváci se na svůj oblíbený pořad mohou těšit od 6. ledna na Primě, vždy v 16.50, případně s předstihem na prima+,“ dodává mluvčí pořadu s tím, že do konce roku zůstává vysílání Prostřeno! beze změny.

Zajímavosti z natáčení

Pokrmy chystané soutěžícími se podle dat komerční televize mění v čase podle aktuální „modernosti daného pokrmu“. Příkladem je dýňová polévka, která se na počátku vysílání v menu téměř neobjevovala. Nyní patří také s hráškovou ke stálicím.

Soutěžící se také stále perou s výslovností názvů bruschetta, cheesecake i dalšími, ale tyto absolutně vedou v počtu přeřeků. Zajímavá je také statistika, která dokládá, že vaření v půjčené kuchyni se nevyplácí.

Soutěžící též prakticky nevaří koprovou nebo křenovou omáčku, častým pokrmem je panenka se šťouchaným bramborem. Někdy se v jednom týdnu sejde i několikrát.

Vzácný úkaz

Prostřeno! se dokonce povedlo obohatit naši mluvu. Ustálenými slovními spojeními, které se objevují také při běžné mluvě, jsou dvě sousloví speakerů Jany Bouškové a Václava Vydry. Jejich „Ruličky do ručky“ a „Šmejděníčko šmejdění“ natolik zlidovělo, že je můžete slyšet prakticky kdykoliv, nejen u prostřeného stolu před televizními kamerami.

Jak to vypadalo, když se Jana Boušková a Václav Vydra objevili v rolích soutěžících, zjistíte v naší fotogalerii:

Fotogalerie - Prostřeno - Boušková a Vydra

Ukázat 19 fotografií

Náš tip: Připravte si podle našeho video receptu českou klasiku - kuře na paprice.

Recepty k tomuto článku