Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Maso v tatarce: Na krásně křehká a šťavnatá kuřecí prsa plná chutí stačí použít marinádu z tatarské omáčky
Zdroj: Toprecepty, eva hubova

Pokud se podivujete nad masem v tatarce, neváhejte, a vyzkoušejte recept. Je jednoduchý a rychlý, jen je potřeba počítat s časem na odležení kuřecího masa v lednici. S oblíbenou přílohou a miskou salátu máte skvělé jídlo.

Kuřecí maso

Kuřecí maso můžeme vařit, smažit, péct a pak servírovat teplé či studené. Záleží také na tom, co si vybereme za část si z tohoto oblíbeného masa.

Když je na stole celé kuře, většinou nejrychleji zmizí stehna, případně křídla. Maso na stehnech je jemnější, a když kuře vykostíme, zbydou nám v těchto místech lahodné stehenní řízečky. Tento kus masa snad ani nemůžeme špatně upravit. Vždy je šťavnaté.

Proč dávat maso do tatarky

Méně oblíbenou částí z kuřete bývají prsa, u kterých se obáváme, abychom je neměli po tepelné úpravě neměli vysušená. Důležité je totiž prsa upravovat jen nezbytně dlouhou dobu. Když je ale naložíme do tatarky, zvláční a budou krásně jemňoučká.

A jak dlouho je nechat odležet v lednici? Bude stačit i půlhodina, kdy se kousky masa promění v křehčí a šťavnatější maso. 

Jak smažit maso

Než se pustíme do smažení, je třeba, abychom si připravili hlubší pánev a nalili do ní vyšší vrstvu tuku. Druhým důležitým krokem je olej dobře prohřát, než do něj dáme maso. Maso by nemělo být z lednice ledové, je třeba ho vyndat včas, aby se přizpůsobilo pokojové teplotě. Správně prohřátý tuk poznáme podle toho, že vhozený kousíček strouhanky se začně okamžitě smažit. Pak můžeme dát do tuku maso a nechat ho z obou stran smažit.

Smažení

Smažená jídla bývají chuťově úžasná, až návyková. Nemálo lidí jim proto propadne. Jenže to má svoje rizika. Dobroty v těstíčkách, trojobalech, smažené hranolky a další pokrmy, připravené v horké…

Jak na kuřecí maso v tatarce

Pro čtyři strávníky potřebujete: 4 kuřecí prsa, sůl, pepř mletý, 4 stroužky česneku, hladkou mouku (na obalení), olej na smažení a tatarskou omáčku (na marinádu).

Jak na to? Kuřecí maso nakrájejte na dva centimetry silné plátky. Osolte je, opepřete a promíchejte s tatarskou omáčkou, do které jste přidali prolisovaný česnek. Nechte v lednici odpočinout.

Na pánvi rozehřejte olej. Maso obalte v hladké mouce a smažte z obou stran dozlatova asi tři minuty, dokud není propečené.

Náš tip: Z kuřecího masa si můžete také připravit řízečky podle následujícího video receptu:

Recepty k tomuto článku