Rychlá a jednoduchá příprava ryb
16. 10. 2017 Historie a zajímavosti
Maso mořských ryb je oblíbenou lahůdkou, která má pozitivní vliv na naše zdraví. Příprava ryb a rybích specialit je navíc až překvapivě jednoduchá a velmi rychlá.
Ať už zvolíme celé ryby, filety nebo vybereme něco z darů moře, máme za pár minut hotovo. Mořské ryby u nás koupíte nejčastěji ve zmrazeném stavu. Mražení je totiž úžasná a nesmírně šetrná metoda pro uchování potravin a u mořských ryb je to nejlepší způsob, jak rybu bez ztráty kvality přepravit z dalekých severských lovišť až k nám do srdce Evropy.
Před tepelnou úpravou rybu vytáhněte z mrazáku a nechte malou chvilku povolit. Zapněte si troubu a nastavte ji na 150-160°C (ideální teplota, která zachová většinu výživově cenných látek). Mezi tím si můžete dát vařit přílohu. Povolenou rybu osušte papírovým ubrouskem. Pak stačí trocha soli a koření. Na tukem vymazaném pekáčku vložte rybu do trouby a za 10-15 minut máte hotovo! Rybu můžete také zapékat s různými dalšími ingrediencemi a za 15-25 minut večeříte. Můžete ji také zlehka a krátce podusit, anebo opéct na pánvi. Majitelé grilů si přípravu ryb také pochvalují, ovšem způsobů, jak chutně a rychle připravit rybu je nekonečně mnoho a výsledek na talíři je vždycky delikátní. Inspiraci a jednoduché recepty můžete najít na www.nowaco.cz.
Mražená ryba NOWACO si zachovává svoji přirozenou chuť a v maximální míře také spoustu důležitých živin díky lovu v křišťálově čistých severských mořích u Aljašky, rychlému zpracování a bleskovému zamražení přímo na moři. U výrobků NOWACO se můžete spolehnout, že dostanete kvalitní rybu bez přidané vody a bez jakýchkoli chemických přísad.
Zkuste například Filé z Aljašky s královskou zeleninou
Suroviny:
400 g Filé z Aljašky NOWACO
400 g Královské zeleniny NOWACO
olivový olej,
máslo,
sůl,
citrón,
rajče.
Příprava: Královskou zeleninovou směs orestujte na másle a dochuťte solí. Porce filé nechte povolit a osušte papírovým ubrouskem, osolte a pokapejte citronovou šťávou. Na porce dejte plátky rajčat, které dochutíte olivovým olejem a zapečete v předehřáté troubě při teplotě 150°C po dobu cca 15-20 minut. Dobrou chuť!
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Rychlá buchta Margot má dokonalou chuť. Jednoduchý postup ukáže videonávod
Vynikající išlské dortíčky podle Sandtnerky: Tradiční cukroví jako od babičky voní kakaem, skořicí a rumem
Na Vánoce patří vaječňák: Nejlepší je z kvalitního rumu a smetany. Pravá vanilka z něj udělá delikatesu
Komentáře