Vyzkoušeli jsme vítěznou bagetu od Emy z Hell's Kitchen: Prezentace zabila skvělou chuť, jídlo by potřebovalo víc péče
30. 10. 2024 Rozhovory a reportáže
Pokrm účastnice show Hell's Kitchen Česko se od minulého týdne prodává v největším řetězci s bagetami u nás. Redakce webu Toprecepty.cz proto musela vyrazit do jedné z poboček a produkt vyzkoušet. Udělali jsme to tak jako většina zákazníků, nejlevnější verzi jsme si nechali zabalit s sebou a ochutnali ji o pár chvil později.
Televizní bageta
Stejně jako v soutěži TV NOVA MasterChef Česko i v Hell's Kitchen má možnost jeden z účastníků po vítězství v „bagetové výzvě“ prezentovat svůj pokrm v Bageterii Boulevard. Pro soutěžící jde o poctu, televizní diváci zase oceňují interakci s pořadem, kdy sami mohou vyzkoušet jedno z jídel, která jinak vidí pouze na obrazovce.
Proto se i redakce webu Toprecepty.cz vydala na Černý Most, kde sídlí jedna z poboček vyhlášené bageterie, a „pekelný“ počin od účastnice Hell's Kitchen Emy si zde koupila. Objednávka zněla jasně, bagetu jsme chtěli s sebou, a to ve verzi za 149 Kč, tedy s chipsy z prosciutta. V nabídce je i bageta s telecím masem za 179 Kč, ale nechali jsme se inspirovat několika zákazníky před námi a zvolili prostší možnost.
Mohlo by vás zajímat
Jezte na místě
Vzhledem k tomu, že „restaurace“ u Bageterie Boulevard v OC Černý most není z nejútulnějších, nechali jsme si jídlo až na doma. Nyní už víme, že to byla chyba a například na Vítězném náměstí, kde má bageterie plnohodnotnější pobočku, pokud jde o zázemí, bychom jedli na místě.
Převoz totiž bagetě uškodil. Nejen na již tak nepovedené vizáži, ale především na teplotě. I když jsme bagetu testovali stále ještě vlažnou, přímo na místě by určitě získala větší sympatie. Proto doporučujeme si jídlo z televizní show nenechávat na později, ale konzumovat hned poté, co si ho koupíte.
Prezentace zabíjí chuť
Již zmíněná vizuální stránka se skutečně moc nepovedla a s bagetou, která je prezentována na reklamních plochách bageterie, nemá nic společného. Je to škoda, protože po druhém kousnutí uznáte, že takový pokrm si zaslouží opravdu „vymazlený“ design.
Křupavá bageta (objednali jsme si světlou) je opravdu skvělá až na druhé kousnutí, protože to první nabízí jen pečivo a kousek salátu. Je to škoda, protože další sousta jsou opravdu výborná. Jak uvádí bageterie, uvnitř najdete stracciatellu, čerstvou mozzarellu, prosciutto chips, pikantní pečenou papriku, šalvějové máslo, papričky Padrón, chipotle dresink a mesclun salát.
Přestože u mnoha pojmů většina zákazníků nebude vědět, co přesně si mají představit, vězte, že se jde o perfektní spojení chutí, kterému ovšem chybí jedna velmi důležitá věc - správná péče při skládání surovin do pečiva. Nejde totiž jen o první „suché“ kousnutí, ale i některé další věci nedávají smysl.
Jasné minusy
Největším problémem pro mnohé, kteří si objednají verzi s prosciutto chipsy, bude zcela jednoznačně slanost. Ta totiž dokáže přebít všechny ostatní chutě, které jinak skvěle v bagetě hrají. Rozhodně by pomohlo, kdyby byla mozzarella rozkrájena na menší kousky a rozmístěna po celé bagetě, ne umístěna v jednom větším kuse na zadní část (blíže k patce) pečiva.
Pokud bychom totiž sýr jedli současně se slanou sušenou šunkou, určitě by se chuť zjemnila a byla by o něco příjemnější. Stejně tak je škoda s chipotle dresingem tak šetřit, přece jen za skoro 150 korun by si ho zákazník zasloužil o trochu víc.
Kašpárek měl pravdu
Pokud ovšem odhlédneme od těchto drobností, které mohou být ojedinělým jevem, jenž je spojen s danou pobočkou bageterie nebo přímo zaměstnancem, jež ji připravoval, musíme jídlo od Emy pochválit a uznat, že Radek Kašpárek vybral dobře.
Pokud máte rádi lehce pikantnější jídla, která však přes pálivost neztrácejí na chuti, pekelná bageta z Hell's Kitchen rozhodně stojí za ochutnání. Rozhodně předčí drtivou většinu těch, které nyní můžete v jakémkoliv rychlém občerstvení zakoupit.
Jak vypadá bagety od Emy z Hell's Kitchen zjistíte v naší fotogalerii:
Náš tip: Upečte si podle našeho video receptu skvělé francouzské bagety:
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Smažený sýr podle šéfkuchaře Hynka Vávry: Základem je kvalitní sýr a dokonalé křupavosti docílíme díky triku při obalování
Nejsem český Gordon Ramsay, říká Radek Kašpárek. V Hell's Kitchen jsem ale ostřejší, než mě lidé znají. Bude to jízda
Velký přehled vánočních cukrovinek 2024: Čokoládového Mikuláše koupíte už za 16 Kč, vánoční kolekci i za 430 Kč
Přečtěte si Zobrazit více
Nová kulinářská show Ledničko, vyprávěj! Diváci se pobaví, říká Punčochář. Občas se to zvrhlo, dodává Forejt
Hit internetu: Dubajská čokoláda dobyla sociální sítě. Přináší nádech exotiky a křupavost zalitou v čokoládě
Vyzkoušeli jsme vítěznou bagetu od Emy z Hell's Kitchen: Prezentace zabila skvělou chuť, jídlo by potřebovalo víc péče