Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Taky jste občas v takovém spěchu, že nestíháte uvařit ani oběd nebo teplou večeři? Pak je dobré, pokud máte v mrazáku suroviny, díky kterým je připravené jídlo do 30 minut, a ještě si na něm pochutnáte.

I nás v redakci občas velice tlačí čas, a přesto bychom chtěli připravit výborný pokrm. Vyzkoušeli jsme (i pro vás) 3 výrobky firmy Nowaco, které šetří náš čas i práci. Oběd nebo večeře je pak skutečně na stole do půl hodiny.

Základem oběda je polévka

Už naše babičky říkávaly, že polévka je grunt a maso špunt. Svou polévku na stůl vždy podávaly s láskou. Ze zeleniny Nowaco jsme zkusili připravit jednoduchou a rychlou "babiččinu" polévku - Zeleninovou polévku s krupičkou.
Budeme na ni potřebovat: 25 g másla, 3 lžíce dětské krupičky, 1 vejce, 2 l zeleninového vývaru (nebo vody), 1 balíček mražené zeleniny Nowaco, sůl a petrželku na dozdobení

Postup: Rozpustíme tuk, přidáme dětskou krupičku a opražíme do světle nažloutlé barvy. Do opražené krupičky vklepneme jedno vejce a za stálého míchání necháme srazit. Zalijeme vývarem (či vodou) a vsypeme mraženou zeleninu Nowaco. Necháme chvíli povařit (5-10 minut) a osolíme podle chuti.

Hlavní chod - dietnější nebo smažený?

Námi vyzkoušený hlavní chod je s masem a přílohou. Jednou je to dietnější filé, podruhé jemné vepřové maso. Obojí je opět připraveno do 30 minut.

Filet z tresky se zeleninovým kuskusem a máslovou zeleninou 

Na 2 porce budeme potřebovat: 1 balíček filé s bylinkovým máslem Nowaco, 1 balíček mražené lahůdkové zeleniny Nowaco, 100 g kuskusu, kousek másla nebo ghí, maldonskou sůl a čerstvě mletý pepř.

Postup: Filety ve varném sáčku vložíme na 8 minut do vroucí vody. V sáčku je i kousek másla a bylinky, oboje filé příjemně dochutí a ovoní. Kuskus vsypeme do misky, zalijeme ho odměřenou vroucí vodou (na 1 díl kuskusu 2 díly vody), zakryjeme a necháme 5-8 minut nabobtnat. V závěru kuskus načechráme dvouzubou vidličkou.
Ve druhém hrnci přivedeme k varu mírně osolenou vodu, pak do ní vhodíme polovinu zeleniny Nowaco a jen necháme projít varem. Vybereme děrovanou naběračkou, smícháme ji s hotovým kuskusem, přidáme kousek másla a podle chuti dosolíme. Na pánvi rozehřejeme máslo a asi 5-7 minut na něm podusíme druhou polovinu zeleniny. Osolíme. Rybu podáváme posypanou mletým pepřem a maldonskou solí (nebo několika zrnky hrubozrnné soli), se zeleninovým kuskusem a máslovou zeleninou. Nebo podáváme filé pouze s máslovou zeleninou, bez kuskusu.

Pokud nefandíte rybám, ale spíše trochu tmavšímu masu, vyzkoušejte připravit Vepřové biftečky se sázeným vejcem a smaženými kroketami. Je to sytý a vydatný pokrm plný bílkovin. Nepatří sice k těm nejzdravějším, ale pochutnáte si na něm a občast takto "zahřešit" může téměř každý z nás.

Budeme potřebovat: 4 plátky vepřového ořechu (nebo 8 plátků vepřové panenky, palce), 1 balíček mražených kroket Nowaco, olej na smažení, sůl a mletý pepř, trochu hladké mouky, 2 vejce, pažitku na ozdobení

Postup: Plátky masa lehce naklepeme, osolíme, opepříme a zlehka obalíme v mouce. V hlubší pánvi nebo rendlíku rozehřejeme vyšší vrstvu oleje a pozvolna a dozlatova v něm usmažíme krokety Nowaco. Trvá to přibližně 8-10 minut. Na druhé pánvi zprudka osmažíme plátky masa, cca 3-4 minuty z každé strany. Maso vyjmeme a usmažíme 2 sázená vejce (volská oka).

Vyzkoušeli jsme, opravdu jsme si pochutnali a tak svoje zkušenosti rádi předáme i vám. Není nic jednoduššího, než vyzkoušet taky. Věříme, že si k těmto mraženým  výrobkům Nowaco najdete svou cestu.