Otestovali jsme pražské prodejny chlebíčků: Našli jsme okoralou veku i fantastický výrobek za 40 korun
6. 11. 2024 Rozhovory a reportáže
Bez chlebíčků si nedokážeme představit žádnou rodinnou oslavu či silvestrovskou párty. Kromě těch domácích ovšem rádi vyhledáváme i ty, které máme odmala spjaté s prodejnami lahůdek. Redaktorka webu Toprecepty.cz se proto vypravila do tří pražských podniků, kde nabízejí oblíbené obložené chlebíčky, aby zjistila, kde to skutečně stojí za to.
Český klenot
Obložené chlebíčky patří mezi nejvyhledávanější „fastfood“ u nás. Každý si totiž najde ten svůj, na kterém nechybí šunka, sýr, olivy, majonéza, očka, pařížský či bramborový salát nebo další ingredience.
Abychom zjistili, kde se v Praze dají ochutnat ty nejlepší chlebíčky, navštívili jsme tři provozovny, které si zakládají na kvalitě a tradici. V našem testu jsme se zaměřili na chuť, čerstvost surovin a celkový zážitek, který každé z těchto míst svým zákazníkům nabízí. Která z prodejen nás oslovila nejvíce?
Mohlo by vás zajímat
Obsluha to nezachránila
První zastávkou byla cukrárna Apetit v Revoluční ulici, jen pár kroků od tramvajové zastávky Dlouhá třída. Podnik s mnoha místy k sezení a milou obsluhou působí tradičním dojmem, podle naší redaktorky je to stejně i se zdejšími chlebíčky, které označila jako „na oslavě u babičky“. Kdo měl chuť na něco sladkého, může si zde vybrat z širokého sortimentu.
K otestování chlebíčků si Nikola vybrala vajíčkový a hermelínový, které chuťově kromě oschlé veky nezklamaly. Na druhou stranu ani ničím nenadchly, což je za 45 Kč docela málo.
Moderní pojetí potěšilo
Jako druhou provozovnu si naše redaktorka vybrala Sisters Bistro, které se nachází jen pár kroků od Apetitu, konkrétně v Dlouhé ulici. Ukázalo se, že jen kousek od sebe se mohou nacházet dva rozličné podniky. Zde totiž provozovatelé sáhli po modernějším vybavení prostoru a i nabídka chlebíčků působí daleko svěžeji.
Tentokrát Nikola ochutnala avokádový chlebíček s pršutem a jako druhý zvolila roastbeefový s křupavou cibulkou. „Oba nabídly neobvyklé chutě a obzvlášť avokádová pomazánka byla skvělá,“ podotkla redaktorka webu Toprecepty.cz. Za cenu okolo 60 korun se nedá nic podstatného vytknout.
Nejlepší a nejlevnější
Poslední „chlebíčkárnou“, kterou jsme vyzkoušeli, byly Libeřské lahůdky na Strossmayerově náměstí v Holešovicích. Tradiční prodejna, do níž míří velké množství lidí, čekajících na blízké zastávce na tramvaj, nabízí klasický sortiment i moderní variace. Zdejší chlebíčky jsou už na první pohled větší, než bývá zvykem, a jejich výběr je nadstandardní.
Zde padla volba na chlebíček s vajíčkovou pomazánkou, na kterém příjemně křupaly ředkvičky, a jako druhý vybrala lososový. Na něm Nikola ocenila, že je „výrazný a fresh“, čímž si vysloužil označení favorit dne. V holešovické pobočce Libeřských lahůdek koupíte chlebíčky za cenu okolo 40 Kč, což je vzhledem k jejich skvělé chuti až nečekaně nízká cena.
Jak vypadají navštívené „chlebíčkárny“ a co si v nich můžete dát, zjistíte v naší fotogalerii:
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Vynikající „bezpracné“ škvarky podle Kláry: Recept na křupavou pochoutku z trouby zvládnete i v paneláku
Lahodné a zdravé avokádo: Jak ho skladovat, pěstovat a co si z něj připravit
Podle Ladislava Špačka lze konzumovat chlebíčky jen jedním způsobem: Vlezte si do vany, zhasněte a jezte, říká expert na etiketu
Přečtěte si Zobrazit více
Sedm pokrmů, které nesmí chybět na svatomartinském menu: Hustý kaldoun, pečená drůbež nebo křehké rohlíčky
Otestovali jsme pražské prodejny chlebíčků: Našli jsme okoralou veku i fantastický výrobek za 40 korun
Chlebíček na řízku: Specialita způsobila na sítích poprask. Místo dvou teď denně prodáváme patnáct, říká majitelka bufetu