Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cukrářka Iveta Fabešová před několika lety přišla po rozvodu téměř o všechno. Ne však o svou píli a nápady. Proto není divu, že ve středu 13. listopadu slavnostně pokřtila již druhou vlastní cukrárnu. Za Toprecepty.cz jsme byli na místě, známe nabídku i ceny a Iveta nám také prozradila, který zákusek jí osobně nejvíc chutná.

Křest cukrárny plný známých osobností 

Žijeme len raz, práve tu a práve teraz, slunko svieti rovnako na všetkých z nás, tak sa nemrač...“ Ve středu 13. listopadu to na rohu pražské Masaryčky, v nové budově architektky Zahy Hadid, vypadalo jako rapovém koncertě. A částečně to tak i bylo. 

Nejslavnější slovenský rapper Ego zde totiž pomáhal pokřtít v pořadí již druhou cukrárnu Ivety Fabešové a k tomu si právě na místě zarapoval jeden ze svých nejznámějších songů Žijeme len raz. Na naše video ze křtu se můžete podívat zde: 
 

Slavnostní přestřihnutí pásky moderovala Daniela Písařovicová a mezi hosty z českého a slovenského showbyznysu nechyběli ani další slovenský rapper Majk Spirit, český herec Milan Peroutka nebo herečky Denisa Pfauserová a Sára Korbelová. 

Druhá pobočka Ivetina pobočka není je cukrárnou i kavárnou zároveň. Menu Iveta sestavovala ve spolupráci s Kristínou Nemčkovou, vítězkou MasterChef Česko 2019 a jednou z nejnadějnějších českých kuchařek, která donedávna pracovala v dánské michelinské restauraci Geranium.

Zákusky jako brilianty 

Nový podnik Ivety Fabešové se rozpíná na dvou patrech, hlavním centrem je kavárna a cukrárna v přízemí, v prvním patře se pak nachází samotná výroba a cukrářská akademie, kam si můžete zajít na kurz a naučit se tak něco z cukrářského umu samotné Ivety. 

Ta nám na místě pro Toprecepty.cz řekla, že nikdy ani nesnila o tom, že bude mít dvě vlastní provozovny. „I když jsem se svými sny opatrná, mám pocit, že všechny profesní sny se mi tímto splnily,“ řekla cukrářka, která v Masaryčce nabízí svůj, dnes již ikonický zákusek, citron, ale také legendární popcorn - dezert ve tvaru kornoutku s popcornem, který tvoří křupavá vrstva z bílé čokolády naplněná drobenkou, cremeux z mučenky a šlehanou ganache z popcornu.

Tento zákusek jsem kdysi vytvořila pro dceru," svěřila se nám Iveta a dodala, že v tuto chvíli mají v cukrárně v nabídce 13 druhů zákusků. Měnit by se měly každé tři měsíce, ale právě již zmíněný citron nebo popcorn zde najdete vždy. 

A cena? Aktuálně zde za jeden zákusek dáte 195 Kč, ale jde o malá umělecká díla, do detailu propracovaná v designu i chuti. Najdete zde, mimo jiné, třeba zákusek Forêt Noire, který vypadá jako kelímek s kávou (viz galerie níže), ale je to dezert na variaci klasického Schwarzwaldského dortu.

Neumím si představit, že při ceně zákusku 40 Kč je možné zaplati i nájem, personál, obal a spoustu věcí kolem, a to i přesto, že jsou třeba nájmy v menších městech nižší. Vždycky to musí být funkční byznys a ne na úkor kvality," okomentovala Iveta Fabešová, která ve své nové provozovně nabízí mimo zákusků i vlastní čokoládu, džemy nebo sušenky. 

A který zákusek má nejraději samotná cukrářka? „My ho nemáme, ale je to věneček," smála se. 

Jak to na křtu vypadalo i jak vypadá samotný podnik, na to se podívejte v naší galerii

Fotogalerie - Cukrářka Iveta Fabešová otevřela další cukrárnu. Mezi zákusky za necelých 200 Kč najdete i popcorn či kávový kelímek

Ukázat 13 fotografií

Recepty k tomuto článku