Ostravsky Gastrošef ukázal, jak na retro camping salát: Základ je ve vhodném salámu a druhu cibule, prozradil
16. 11. 2024 Vaření
Saláty, které dříve patřily k „hvězdám“ každé lahůdkárny jsou populární dodnes. Důkazem je i popularita campingu, který je stále v nabídce běžných supermarketů. Když si ovšem pikantní salát vyrobíte doma, můžete si do něj přidat to, co máte nejraději. Třeba jako známý influencer Ostravsky Gastrošef.
Saláty, na které nedáme dopustit
Vlašský, pochoutkový nebo pařížský salát patří neodmyslitelně ke klenotům naší studené kuchyně. Přestože se receptury postupem času dost změnily, stále existují způsoby, jak se dostat k originální chuti, popřípadě se jí alespoň přiblížit.
Nejjednodušší to samozřejmě je, když si oblíbený salát, mezi které bezesporu patří i camping, připravíte doma. Nejde o nic složitého, navíc stoprocentně ušetříte a pochutnáte si víc, než kdybyste si pokrm pořídili v obchodě.
Mohlo by vás zajímat
Jídlo pro chlapy
Pokud se tedy chcete pustit do vlastního salátu a z těch majonézových máte raději ty, v nichž hraje salám velkou roli, camping je správnou volbou. Nejen, že je ho zde velké množství, ale na rozdíl od dalších salátů, je zde salám nakrájený na větší kousky. Masová chuť se tedy u campingu nezapře, a proto ho mají rádi především muži. Ti oceňují i pálivost, kterou dodávají feferonky.
Zdravější verze
Kdo by chtěl, třeba ze zdravotních důvodů, připravit lehčí a zdravější verzi salátu, může. Stačí například majonézu vyměnit za řecký jogurt či zakysanou smetanu. Více vitamínů dostanete do campingu přidáním další zeleniny, jakou je paprika nebo ředkvičky. A komu by nevyhovoval šunkový salám, může sáhnout po tuňákovi nebo grilovaném kuřeti.
V ten moment se však už těžko můžeme bavit o campingu. Ten opravdický si připravíte třeba podle receptu Heřmana Gazdy, známého na Instagramu jako Ostravského Gastrošefa.
Camping salát
Na skvělý camping podle Ostravskeho Gastrošefa budete potřebovat: 300 g šunkového salámu, 50 g šalotky, 60 g sterilovaných okurek, 40 g nakládané papriky, 40 g nakládané feferonky, lžíci plnotučné hořčice, 180 g majonézy, 2 lžíce kečupu, 1 lžíci worcesterové omáčky, lžičku cukru, nálev z okurek, sůl a pepř.
Jak na to?
- Nakrájejte do mísy šunkový salám na trojúhelníčky.
- Přidejte trochu nálevu z okurek, majonézu, kečup, najemno nakrájené okurky a šalotku a vše promíchejte.
- Poté přimíchejte najemno nakrájené a semínek zbavené nakládané feferonky, nakládanou nařezanou papriku, hořčici, worcesterovou omáčku, cukr, pepř a sůl.
- Vše znovu zamíchejte, mísu přikryjte potravinovou fólií a nechte minimálně dvě hodiny uležet v lednici.
- Podávejte s čerstvým pečivem, nejlépe s rohlíkem.
Náš tip: Podle našeho video receptu si můžete připravit také oblíbený pochoutkový salát.
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Tesco ve Štětí slavnostně otevřeno: modernizace a rozšíření služeb pro všechny
Pařížský salát podle ČSN: Retro recept nabízí větší kvalitu než obchody. Důležitý je výběr salámu i krájení
Cukrářka Iveta Fabešová otevřela další cukrárnu. Mezi zákusky za necelých 200 Kč najdete i popcorn či kávový kelímek
Přečtěte si Zobrazit více
Worcestrová omáčka vznikla omylem jako zapomenutá surovina ve sklepě. Dnes skvěle dochutí maso a pomůže i při kocovině
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Salát Rumcajs podle ČSN: Ten pravý je s „točeňákem“, lehce pikantní je díky feferonkám