Nová kniha „Ruce v mouce“
16. 11. 2017 Historie a zajímavosti
Snažíte se dělat pro svou rodinu jen to nejlepší? Pečete často a rádi? Nebo máte pečení jako koníčka, relax a domácím pečivem rádi obdarujete rodinu, přátele, sousedy?
Jistě při té práci míváte pomoučené ruce…..ruce v mouce zabořené…..prostě – tahle „moučná vizitka“ všech pekařů se při výrobě domácího pečiva vznáší všude okolo nás.
13. listopadu 2017 vyšly tiskem moje ruce v mouce. Přesný název zní:
Ruce v mouce (Domácí pečivo s kváskem i droždím)
Kniha vyšla v nakladatelství CPress (ve společnosti Albatros Media a.s.), má 192 stran a rozměry 167 x 225 mm – příjemně praktická velikost, pokud ji potřebujete mít v kuchyni stále po ruce
Bude k dostání téměř ve všech knihkupectvích (s doporučenou cenou 299,- Kč) a vyjde i jako e-book. V obou formátech by měla být k dostání také na Slovensku (např. knihkupectví Martinus.sk).
A co v ní najdete? Přesto, že je vedle různých tlustých kuchařských bichlí, které na knižním trhu potkáte, poměrně útlá, je nabitá informacemi.
…jedna ze tří stran Obsahu…
Co vše tedy v knize najdete???
-
Především – obsahuje 187 vyzkoušených, prověřených receptů na různé chleby, bagety, rohlíky, bulky i dalamánky, tyčky, pizzy, sladké kynuté moučníky.
Celá jedna kapitola je věnovaná pečivu zahraničnímu, které se s úspěchem zabydlelo v našich kuchyních a v závěru knihy nechybí několik receptů na dobroty, které se dají k pečivu přikousnout nebo namazat na něj.
-
Část knihy je věnovaná jen žitnému kvásku – jeho výrobě několika způsoby (včetně kvásku z kefírové houbičky), uchování, práci s ním i kvasovým těstem, nechybí postřehy od válu nasbírané během let pečení, ani vyzkoušené rady, jak pomoct kvásku, který zrovna nespolupracuje.
Kváskovým začátečníkům poradí, pokročilým nabídne spoustu receptů k vyzkoušení.
-
Ruce v mouce ale nejsou vyhraněně zaměřené jen na kváskování – vedle kvasového pečiva kniha nabízí spoustu receptů na pečivo s droždím, které je možné zadělat klasicky nebo pomocí prefermentu (omládek, biga, poliš, staré těsto…), proto je vhodné snížit množství použitého droždí a zároveň upéct pečivo mnohem chutnější, nadýchanější, s delší trvanlivostí.
Jsou-li tyto prefermenty pro vás v pečení nové, určitě se jich nemusíte bát – vše je vysvětleno tak, aby tomu porozuměl každý, i naprostý začátečník.
-
Kromě receptů najdete v knize postřehy k domácímu pečení, povídání o pomocnících při pečení i používaných surovinách.
Popis práce s těstem kváskovým, hydratovaným, celozrnným i těstem z lednice. - A vešla se i spousta dalších rad – jak zacházet s hotovým pečivem, jak převést recept s droždím na kváskový a naopak, kterých chyb se při práci s těstem vyvarovat, názvosloví pečiva, vysvětlení nejčastěji používaných pojmů atd…
Kde a jak ji můžete koupit, objednat?
Knihu Ruce v mouce si můžete koupit s podpisem u mě, nebo klasicky – v knihkupectvích (kamenných obchodech i těch internetových, včetně nakladatelství Albatros).
Pokud ji někdo bude chtít přímo ode mě, s podpisem nebo věnováním, poprosím o zprávu na mail: ruce-v-mouce@email.cz
Založila jsem ho pouze pro tuto knížku domluvíme se tam na dalším postupu, abyste měli knihu doma co nejdříve. Navíc Vám knihu orazítkuji razítkem vytvořeným jen pro tuto příležitost a přidám navštívenku Pekárnománie.
Kniha Ruce v mouce byla psaná srdcem a já opravdově doufám, že se všem čtenářům bude líbit!
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Nutella: Znáte její další varianty? Skvěle chutná připravená z avokáda nebo švestek
Cukrář Josef Maršálek bude zase péct s Terezou Bebarovou. Do Prahy už tento víkend přivezou Vánoce jako z pohádky
Tipy na skvělé občerstvení na dětskou oslavu: Vyzkoušejte oblíbené chuťovky, které zaručí dokonalou dětskou párty
Přečtěte si Zobrazit více
Elon Musk: Nejbohatší muž planety se cpe každý den koblihami, musí mít sushi a „litry“ kávy z vlastní pražírny
Špagety chudé báby Klouzandy: Recept Jiřiny Bohdalové připravíte do půlhodinky a vyjde jen na pár korun
Účastnice Hell's Kitchen Sierra přiznala, kdy je v kuchyni nejistá a jaká jídla neumí vařit: Musím se to naučit, to vím, říká
Komentáře
3. 12. 2017 08:29
30. 11. 2017 14:44
18. 11. 2017 08:38
16. 11. 2017 13:59