Velikonoce si koledují o nápady
19. 3. 2018 Historie a zajímavosti
Velikonoce jsou už za dveřmi. Inspirujte se v obchodech Albert novou sběratelskou kampaní a užijte si společné jarní tvoření s rodinou a přáteli. Velikonoce si přece koledují o pořádnou dávku nápadů.
Užijte si Velikonoce na vlně inspirace se svými blízkými
Vytvořit si vtipné, kreativní a osobité Velikonoce bude letos zábava. S novou věrnostní kampaní, která právě startuje v obchodech Albert, si jarní tvoření užijete se svými blízkými naplno. Kampaň s názvem „Velikonoce si koledují o nápady“ představí velikonoční vykrajovátka, tvořítka, pečící formy, zdobičku a další pomůcky na pečení od prestižního německého výrobce Zenker.
Zákazníci obdrží za každých 200 korun nákupu ve všech supermarketech a hypermarketech Albert jeden bod. Od 21. března do 3. dubna pak zákazníci mohou využít speciální velikonoční akce, během které za svůj dvousetkorunový nákup obdrží body dva. Za 10 bodů pak mohou získat zdarma sadu vykrajovátek či tvořítek nebo s výraznou slevou třeba speciální 3D pečící formu na beránka, zajíce či formu na koláč. Čas na sbírání bodů je až do 3. dubna.
Bez moderní 3D formy už ani krok
Jednou z lákavých odměn velikonoční věrnostní kampaně jsou unikátní 3D pečící formy na beránka či zajíce. Stačí je spojit přiloženými sponkami, obrátit vzhůru nohama, nalít do nich těsto a takto vložit do trouby. Díky nepřilnavému povrhu Teflon Classic se beránek či zajíc velmi snadno vyklopí.
Nejen beránek je hrdinou velikonoční tabule, tradiční místo během jarního hodování patří také staročeskému mazanci. Upečte si mazance letos trochu jinak – v miniverzi se špaldovou moukou a brusnicemi.
Co budete potřebovat?
- 100 ml mléka
- 30 g droždí
- 100 g cukru
- 100 g brusnic
- 500 g špaldové mouky
- 2 žloutky
- 100 ml kefíru
- 50 g másla
- kůra z citronu
- 1 celé vejce
- 50 g mandlových plátků
Jak na to?
Do vlažného mléka rozdrobte droždí, přisypte lžíci cukru a nechte v teple vzejít kvásek. Brusnice spařte horkou vodou a nechte trochu nabobtnat, aby změkly. Ke kvásku přidejte mouku, žloutky, cukr, kefír, rozpuštěné máslo, strouhanou citronovou kůru a okapané brusinky a poctivě propracujte na vláčné těsto. Poté mísu s těstem zakryjte čistou utěrkou a nechte hodinu a půl kynout na teplém místě. Předehřejte troubu na 180 °C.
Vykynuté těsto prohněťte a rozdělte na 6–8 dílů. Každý uhlaďte do tvaru koule a položte na plech. Potřete rozšlehaným vajíčkem a nechte na plechu čtvrt hodiny dokynout. V předehřáté troubě pečte dozlatova. Trvá to 15–20 minut. Chvilku před koncem pečení potřete mazance ještě jednou vajíčkem a posypte mandlovými plátky.
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Retro okénko: Oplatky s náplní Svěženky, Dukla či Kávěnky se daly koupit za 1,50 Kčs a dělaly se v různých příchutích
Velikonoční barevné chlebíčky jsou chutným občerstvením nejen pro koledníky
Vynikající nakládaný libeček: Dokonale se uchová jeho chuť a typické aroma a kromě voňavé bylinky stačí jen dvě ingredience
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cizrnové kari s brokolicí a rajčaty
Přidáno před 3 hodinami
Mrkvové muffiny s kokosem
Přidáno před 17 hodinami
Houbová omáčka s hovězím masem
Přidáno před 17 hodinami
Pánský štrůdl boubelák
Přidáno před 19 hodinami
Smažená rýže zero waste
Přidáno před 20 hodinami
Řízky naruby podle "Receptáře"
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Jak bezpečně užívat jablečný ocet? Maximálně dvě lžíce ve sklenici s vodou před nebo po jídle, a to jen krátkodobě
Velká houbová mapa 2024: Plné košíky hlásí houbaři ze Středních Čech, na bramboračku si nasbíráte i na Vysočině