Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Obědové menu je fenoménem posledních let a mnoho restaurací se předhání v tom, kolik jídel a za kolik peněz dokáže svým zákazníkům nabídnout. Externí spolupracovnice webu Toprecepty.cz, Nikola, se proto vydala do tří pražských podniků, aby zjistila, kde se dobře najíte za slušnou cenu.

Menu za pár korun

Hodně muziky za málo peněz, taková je představa, když se vydáme do restaurace na oběd a vybíráme ze speciálního menu, připraveného právě na tuto část dne. Podle čeho si ovšem vybrat restauraci, kde to opravdu stojí za to a kam si na oběd raději nezajít? Nikola zjišťovala ve třech podnicích, zda stojí za doporučení, nebo je lepší obejít je obloukem.

Perfektní jídlo i obsluha

Prvním navštíveným místem byla restaurace Hybernská, která se nachází nedaleko Masarykova nádraží. Přes poledne zde mají plno, ačkoliv se jedná o skutečně velký prostor. Nikolu proto hned ze startu zajímalo, proč tomu tak je. Objednala si květákový mozeček, podávaný se salátem za 144 Kč, k němu točený birell, třetinku za 57 Kč. A pochvalovala si jak skvěle ochucené jídlo, tak perfektní obsluhu.

Poctivá klasika

Jako další zastávku vybrala Nikola restauraci Lacinka na Florenci, jen kousek od známého obchodního domu Bílá Labuť. V tomto, přes oběd zaplněném, podniku nenajdete polední menu, jak bývá v některých restauracích zvykem, ale přichystán je bufet, nabízející čtyři jídla a jednu specialitu.

Nikola „šla“ po klasice a vybrala si řízek s bramborovým salátem za 152 Kč. Za tuto cenu dostanete dokonce i předkrm. Vepřový řízek byl libový, u salátu zase bylo znát, že se jedná o „domácí“ výrobu.

Bez masa a nápadu

Posledním podnikem, kam Nikola zavítala, byl Skautský institut v Rybárně na pražském Újezdě. I tato restaurace je výjimečná, protože nabízí každý den pouze jedno bezmasé jídlo a polévku. Studentské prostředí, které je na první i další pohledy velmi příjemné, láká k posezení a objednání si buď nějakého dezertu, které zde také prodávají, nebo oběda.

Naše spolupracovnice zvolila druhou variantu a objednala si dýňovou polévku a sójový guláš s knedlíkem. Za 195 Kč dostala sice krásně krémovou polévku, ale hlavní chod, který podle Nikoly ničím zajímavý nebyl.

Jak to na místě vypadalo, na to se můžete podívat v galerii: 

Recepty k tomuto článku