Jak bude trávit Vánoce zpěvák Michal David: Dietu poruším, doma všem navařím a kapra si dám, říká se smíchem
13. 12. 2024 Rozhovory a reportáže
Dřívější král českých diskoték Michal David v poslední době zhubnul neskutečných 20 kg. Vánoce ale v tomto ohledu mohou být zatěžkávací zkouškou. Hitmakera osmdesátých let jsme se proto zeptali, jak se na ně chystá, co rád jí na Štědrý den i kdo u nich doma vaří.
Michal David se svařákem
Když porovnáte aktuální figuru Michala Davida s jeho nejslavnějším obdobím, snad byste slavného zpěváka ani nepoznali. Autor hitů k filmům Diskopříběh, Vítr v kapse, Kamarád do deště či Láska z pasáže se za poslední rok výrazně proměnil a je to znát. Zhubnul 20 kg a štíhlou figuru si udržuje.
Zpěváka jsme zastihli na podzimních slavnostech v Tretter’s baru v Obecním domě, kde Michal ochutnal nové menu ve společnosti dalších zajímavých hostů. Na akci dorazili totiž i herec Zdeněk Mahdal, moderátor Rey Koranteng, modelka Jana Doležalová a mnozí další. Ti všichni měli možnost otestovat specialitu Tretter’s baru, flambovaný karamelový svařák.
Michal David, v rámci své péče o zdravý jídelníček, si jen decentně připil. „Ale je to skvělý svařák,“ svěřil se nám posléze a dodal, že výjimky ve své jinak přísné dietě teď už občas udělá. Může si to dovolit, protože kromě toho, že téměř úplně vynechal sacharidy a v jídle dává přednost masu a zelenině, tak také třikrát týdně poctivě cvičí. A jak to bude mít o Vánocích?
Mohlo by vás zajímat
Vánoce Michala Davida
Po několika letech strávených na španělském ostrově Tenerife na přání vnuka prožije Michal David letos Vánoce zase v Česku a na Kanárské ostrovy odletí asi 27.12. 2024.
A jak tedy bude v rodině Michala Davida vypadat Štědrý den a hlavně večeře? „Samozřejmě nemůže chybět bramborový salát a rybí polévka, a to se přiznám, že ten den dietu poruším,“ svěřil se se smíchem Michal David pro Toprecepty.cz a dodal, že večeři většinou připravuje on, což vychází i z toho, že celkově doma víc vaří.
„Žena to nechává na mně, protože ví, že já vždycky dobře uvařím," dodal s tím, že samozřejmě jeho žena Marcela vaří taky, ale zpěváka vaření zkrátka baví a tak se k plotně, když má čas, postaví rád.
Na Vánoce mimo klasického menu připravuje i specialitu, kterou se naučil od babičky své ženy. „Je to kapr v remuládě. Moc zajímavé jídlo. Jen pár minut povaříte plátky kapra v zelenině s kořením, podobně jako na svíčkovou. Pak ho vyjmete, necháte vychladnout a k vývaru přidáte smetanu a majonézu, musíte to celé vyšlehat, a tímhle polijete studeného kapra," přiblížil zpěvák postup a dodal, že je to skvělý předkrm.
A na závěr dodal ještě netradiční tip, jak si poradit s kostičkami u kapra. „Upřednostňuji vždy kapří filety, ale i tak se na kostičky musí dávat pozor. Jeden šéfkuchař mi ale kdysi poradil fígl. Když toho kapra naporcujete, tak než ho obalíte, musíte ho na straně kůže naklepat, kostičky se rozdrtí, a když se pak kapr usmaží, tak by tam žádná být neměla, " podělil se Michal David.
Jak aktuálně Michal David vypadá i jak to vypadalo na akci v Tretter’s baru v Obecním domě, na to se můžete podívat v naší galerii:
Témata
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Cukrář Josef Maršálek radí, čím potírat vánočku před pečením, aby se krásně leskla: Nejhezčí barvu udělá žloutek, říká
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Jak bude trávit Vánoce zpěvák Michal David: Dietu poruším, doma všem navařím a kapra si dám, říká se smíchem
Přečtěte si Zobrazit více
Náš život s celiakií: Vietnamský salát bun bo nam bo podle kuchaře Šona naší Áni chutná, recept je snadný
Valašská kyselica je regionálním zázrakem: Léčí z kocoviny, zasytí a zahřeje. Navíc je snadná na přípravu a skvěle chutná
Iveta Fabešová nabídla recept na úžasné linecké: Plněné marcipánem a polévané čokoládou chutná božsky