Jednoduchý krém do cukroví, který dlouho vydrží: Je lahodný a jemný a stačí na něj jen dvě suroviny
11. 12. 2024 Vaření
Máte upečeno a potřebujete jednoduchý krém do cukroví, který dlouho vydrží? Máme pro vás takový, na který stačí jen dvě suroviny. Poradíme základní variantu i její dochucení.
Jednoduchý krém do cukroví, který dlouho vydrží
Je období adventu, kdy přemýšlíme, jak upéct a ozdobit vánoční cukroví, abychom si pochutnali. Rádi byste své cukroví naplnili univerzálním krémem, který dlouho vydrží? Máme pro vás krém, který je jen ze dvou surovin, které máte nejspíš doma. Můžete s ním naplnit linecké cukroví, košíčky, ale třeba pařížské rohlíčky. Krém je také vynikající do ořechů.
Mohlo by vás zajímat
Krém do cukroví ze dvou surovin
Na jednoduchý krém vám budou stačit jen dvě ingredience: čokoláda a máslo. Na 100 g kvalitní hořké čokolády se dává 200 g másla.
Jak na to? Postup je jednoduchý. Je potřeba, aby máslo bylo změklé a čokoláda rozpuštěná, ale vlažná.
Čokoládu nalámejte na menší kousky a nechte ji pozvolna rozpustit v misce ve vodní lázni. Dejte pozor, aby se nepřehřála. Měla by být hladká a vlažná.
Máslo v misce vyšlehejte a postupně přilévejte čokoládu a směs míchejte. Výsledný krém by měl být rovnoměrný a hladký.
Adventní čas neslouží jen k šílenému honu na dárky. Čtyři týdny před Vánoci hospodyňky vždy využívaly k tomu, aby napekly cukroví. To totiž k vánočním svátkům patří. Existuje nepřeberné množství…
Jak vylepšit jednoduchý krém
Tento krém můžeme různě pozměnit. Ta nejmenší změna bude přidání cukru. Přidáváme ho podle toho, jak má kdo rád sladké. Sladit ale není nutnost. Chuť promění také kápnutí trošky rumu, což navíc vede k prodloužení trvanlivosti a samozřejmě i krém provoní. Rum můžeme vyměnit za mandlový likér, pro vůni můžeme přidat i vanilkový extrakt.
Zajímavým způsobem, jak zvýraznit chuť čokolády, je špetka mořské soli. Čokoládový krém je snadný na přípravu, ale také velmi široce využitelný. Už jen díky dvěma surovinám vytvoříme lahodný základ. Ten můžeme snadno pomocí drobných obměn přizpůsobit našim chutím.
Náš tip: Tímto krémem můžete ozdobit nejen pařížské rohlíčky, ale třeba také linecké cukroví. Upečte si ho podle následujícího video receptu:
Témata
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Jak při nákupu poznat čerstvého kapra? Chtějte ho zásadně s hlavou, hodně napoví oči, ale také šupiny nebo žábry
Výrobkyně marmelád poradila, jak na linecké: Připravujte ho v předstihu, aby byl čas promazávat, čerstvé se láme, říká Hana
Porovnali jsme občerstvení na pražských vánočních trzích: Za stovku můžete dostat chladný trdelník i skvělý bramborák