Dokonalý ořechový krém do cukroví: Je nenáročný na přípravu a provoněný rumem, díky kterému déle vydrží
16. 12. 2024 Vaření
Přichází čas, kdy budeme plnit cukroví. Můžeme ho potírat zavařeninou i krémem. Jak na ořechový krém do cukroví, který je lahodný a poměrně univerzální? Které druhy s ním naplnit?
Ořechový krém do cukroví
Ořechový krém patří mezi oblíbené náplně, které dodají cukroví jemnou chuť a nádech luxusu. Jeho příprava není složitá a hodí se do mnoha druhů cukroví. S ořechovým krémem můžeme experimentovat a vytvořit tak cukroví, které bude nejen chutnat, ale také krásně vypadat.
Mohlo by vás zajímat
Do kterého cukroví se hodí ořechový krém
1. Linecké cukroví. Ořechový krém můžeme využít jako náplň mezi dva kousky lineckého cukroví. Dodá mu bohatší chuť a můžeme ho pro vyvážení sladkosti zkombinovat s nakyslejší marmeládou.
2. Ořechové košíčky. Malé košíčky z křehkého těsta naplněné ořechovým krémem jsou skvělou volbou pro slavnostní tabuli. Lze je ozdobit kouskem ořechu nebo nejdříve polít čokoládovou polevou a pak dát kousek oříšku.
3. Rolády a řezy. Ořechový krém je ideální náplní do rolád nebo jako vrstva do řezů. Jeho jemná konzistence a vůně obohatí každý moučník.
4. Medové dortíky a perníčky můžeme dovést k dokonalosti spojením medového nebo perníčkového těsta právě s ořechovým krémem. Harmonická chuť potěší každého milovníka tradičního cukroví.
5. Šuhajky jsou požitkem pro čokoholiky neboli milovníky čokolády. Jde vlastně o porci čokolády, do které je ukryt právě ořechový krém.
6. Nepečené cukroví. Ořechový krém krásně ladí i k vosím hnízdům.
Co se dává do ořechového krému
O ořechového krému potřebujeme namleté vlašské ořechy nebo lískové ořechy. Kromě toho máslo, cukr moučku a pro delší trvanlivost trochu rumu.
Pokud chceme výraznější chuť ořechů, můžeme je krátce nasucho opražit. Kdo rád křupá, může do krému přidat i nadrobno nasekané ořechy.
Ořechový krém se někdy připravuje zatepla, což trvá trochu déle, ale existuje i rychlejší varianta.
Adventní čas neslouží jen k šílenému honu na dárky. Čtyři týdny před Vánoci hospodyňky vždy využívaly k tomu, aby napekly cukroví. To totiž k vánočním svátkům patří. Existuje nepřeberné množství…

Rychlý ořechový krém do cukroví
Nechceme-li při přípravě trávit příliš času, základní recept na krém je rychlý a univerzální.
Na základní dávku budete potřebovat: 150 g másla, 150 g cukru moučka, 140 g mletých vlašských ořechů a 1 lžíci rumu.
Jak na to? Máslo nechte povolit, a pak do něj vsypte cukr a obě ingredience vyšlehejte do pěny. Přidejte mleté ořechy a vlijte rum. Vše dobře promíchejte a můžete zdobit. Pak cukroví dejte do lednice, aby dobře ztuhlo.
Náš tip: Ořechovým krémem můžete naplnit třeba medové trubičky. Upečte si je podle následujícího video receptu:
Témata
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Přečtěte si Zobrazit více