Extra rychlé lívance bez kynutí: S hrníčkovým receptem budou nadýchané, vláčnost dodá mléko nebo podmáslí
29. 1. 2025 Vaření
Dostali jste chuť na dobrotu a pospícháte? Přichystejte si extra rychlé lívance. Máme pro vás hrníčkový recept na nekynuté lívance, které tak připravíte během chvilky. Ochucené sladkým tvarohem a ovocem jsou vynikající.
Velmi rychlé lívance
Lívance jsou dobrotou, kterou si dopřáváme v různou denní dobu a milují je strávníci všech věkových kategorií. Když dostaneme chuť na sladké a nemáme čas čekat na kynutí těsta, můžeme se pustit do rychlejší varianty.
Nekynuté lívance jsou ideálním řešením. Máme pro vás návod a recept, jak si připravit nadýchané a lahodné lívanečky během několika málo minut. Stačí pár základních ingrediencí, trochu trpělivosti při smažení a voňavá dobrota je na světě. Perfektní volba pro rychlou snídani, odpolední svačinu nebo dezert k odpolední kávě.
Mohlo by vás zajímat
Jak připravit dobré těsto na lívance
Co udělat, aby byly lívance laskominou?
- Mouku je třeba před přípravou prosát, aby bylo těsto lehčí a nadýchanější.
- Vejce by měla mít pokojovou teplotu, aby se lépe zapracovala do těsta.
- Pokud chceme jemnější konzistenci, můžeme nahradit část mléka podmáslím nebo jogurtem.
- Těsto nenecháme dlouho stát, aby kypřicí prášek zůstal aktivní a lívance byly nadýchané.
Rychle, rychle, ať už je jídlo na stole! Možná jste se zdrželi v práci, možná vás zaskočila nečekaná návštěva... dobré jídlo nemusí být věda, která vyžaduje hodiny u plotny. I rychle připravené…
Jak na extra rychlé lívance
Pro čtyři strávníky potřebujete: na těsto: 2 hrnky hladké mouky, 1 kypřicí prášek do pečiva, 4 lžíce cukru krupice, 2 vejce, 1 hrnek mléka a 2 lžíce oleje. Dále: olej na smažení. Na dozdobení: marmeláda, šlehačka a sladký tvaroh.
Jak na to? Všechny suroviny dejte do misky a dobře promíchejte. Polévkovou lžící nabírejte těsto a do rozpáleného oleje na lívanečníku nebo pánvi dělejte malé lívanečky (dost nabydou). Olej je třeba často dolévat. Lívanečky pomalu smažte na mírném ohni z obou stran dozlatova.
Hotové lívanečky na talíři ochuťte a dozdobte buď marmeládou, šlehačkou nebo sladkým tvarohem.
Náš tip: Připravte si extra rychlé lívance podle následujícího video receptu:
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Nejslavnější světové lívance: Upečte si staročeské kynuté, asijské rýžové nebo polské jablečné!
Milujete drobenku? Připravte si ji zásoby a podle jednoduchého návodu dobře zabalte a zamrazte. Vydrží až tři měsíce
Česnečka z termosky podle Ostravskeho Gastrošefa: Příprava zabere pár minut a polévka voní po klobáse i majoránce