Otestovali jsme pražské vegetariánské restaurace: Svíčková bez masa přijde na 325 Kč, za salát dáte 210 korun
7. 2. 2025 Rozhovory a reportáže
Vegetariánské restaurace jsou v posledních letech na vzestupu. Mnoho lidí si totiž chce vyzkoušet odlehčenou kuchyni a nebo otestovat, zda by jim jídelníček bez masa nevyhovoval víc, než ten stávající. Redakce webu Toprecepty.cz se proto vydala do pražských ulic, zjistit, kde se nejlépe najíte, pokud budete hledat vegetariánské pokrmy.
Kam za bezmasým jídlem
Najít dobrou vegetariánskou restauraci není v dnešní době takovým problémem jako před lety. Mnoho hostů gastronomických zařízení totiž má náladu zkoušet nové věci a jednou za čas zavítat právě do podniků, kde nemůžete počítat s tím, že vám naservírují pořádný kus masa.
Naše spolupracovnice Nikola se proto vypravila do tří restaurací v Praze, aby zjistila, na jaké úrovni se dnes v hlavním městě můžete „vegetariánsky“ najíst.
Mohlo by vás zajímat
Kyselejší, ale chutné
První zastávkou v putování za kvalitním vegetariánským jídlem se stala restaurace Maitrea, která se nachází jen kousek od Staroměstského náměstí. Stylovou atmosféru doplňuje i velmi příjemná obsluha a široká nabídka pokrmů.
Nikola vyzkoušela zdejší specialitu, asijský míchaný salát s trhaným nemasem a oříšky a k tomu domácí ledový čaj. Jídlo se naší spolupracovnici zdálo trochu kyselejší, ale to je jediná výtka jinak dobře chutnajícímu pokrmu. Vzhledem k tomu, že byl salát z poledního menu, přišel na 210 Kč, čaj potom na 75 korun.
Bezchybná svíčková
Jako druhou zvolila Nikola restauraci Lehká hlava, kterou najdete pár desítek metrů od Karlova mostu. Na malém prostoru zde vytvořili originální podnik s nezaměnitelnou atmosférou, kterou dotváří i speciální světelné aranžmá. Zde jsme vyzkoušeli svíčkovou za 325 Kč, která nás nadchla. Jak omáčka, tak perfektně připravené nemaso, nabízí opravdový zážitek. K pití Nikola zvolila místní bio kolu za 75 Kč.
Smažák s extra tatarkou
Posledním podnikem, kde jsme testovali, byl Vegtral, nacházející se poblíž Letenských sadů. Spíše než o restauraci se jedná o hospodu, ale to nic neubírá na jeho autentičnosti a příjemném prostředí.
Přestože Nikola dorazila až k večeru, stačila si ještě dát hermelín s batátovými hranolkami a brusinkovou tatarku z poledního menu za příjemných 175 Kč. Na zapití se skvěle hodila malá Plzeň za 46 korun. Příjemná chuť i velikost porce určitě stojí za doporučení.
Jak to vypadá v námi otestovaných restauracích, zjistíte v naší fotogalerii:
Fotogalerie - Otestovali jsme pražské vegetariánské restaurace: Za pár korun dostanete kvalitní jídlo, luxusní svíčková už přijde na 325 Kč
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na netradiční „plátkový smažák“ z horkovzdušné fritézy: Snadno se dělá a se šunkou chutná fantasticky
Jak udělat ledový čaj? Zkuste to zastudena metodou cold brew nebo pomocí sluneční energie!
Náš život s celiakií: Vyzkoušeli jsme japonské křupavé kuře karaage. Tyto kuřecí nugetky si Áňa zamilovala
Přečtěte si Zobrazit více
Dokonalé květákové placičky: Na povrchu jsou krásně křupavé, uvnitř jemné a plné chuti, důležité je správně uvařit květák
Otestovali jsme pražské vegetariánské restaurace: Svíčková bez masa přijde na 325 Kč, za salát dáte 210 korun
Pohlreichova svíčková: Zkusili jsme, jak chutná oblíbená omáčka v Café Imperial a jaké zvláštnosti si na hosty „Šéf“ připravil