Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jahodové srdce z lásky: Nepečený tvarohovo-pudinkový dortík s jahodami a želé je krásně osvěžující a lahodný
Zdroj: Toprecepty, Merylas

Co lepšího servírovat na svátek Valentýna, než jahodové srdce z lásky? Nepečený tvarohovo-pudinkový dortík s jahodami a želé nejen skvěle chutná, ale vytvoří i dokonalou valentýnskou atmosféru.

Jahodové srdce z lásky

Valentýn je svátkem lásky a romantiky, a co by mohlo být sladším dárkem, než vlastnoručně připravený dezert? Máme pro vás návod na přípravu nepečeného tvarohovo-pudinkového dortíku ve tvaru srdce. Je sice trochu pracnější, ale zato je skutečně vynikající a vaše milovaná polovička se jen bude mlsně oblizovat. Očaruje svou nadýchanou texturou, čerstvými jahodami a lesklou vrstvou ovocného želé.

Na co si dát pozor při přípravě nepečeného dezertu

  • Tuhnutí želé: Želé je třeba nechat téměř vychladnout, ale ne úplně. Musí se totiž dobře rozlít po povrchu dortu. Pokud je želé příliš horké, může se vsáknout do tvarohové vrstvy a změnit její konzistenci.

  • Konzistence krému: Pokud je krém příliš řídký, přidáme trochu pudinkového prášku nebo ho dáme do lednice na chvíli ztuhnout. Naopak příliš hustý krém může být způsoben nedostatkem mléka – přidáváme ho po troškách, aby byla konzistence krému jemná a roztíratelná.

  • Vrstva želé: Pokud želé nalijeme příliš brzy, může se smíchat s tvarohovou vrstvou a vytvořit nevzhledné mapy. Raději počkáme, až želé začne lehce tuhnout, a pak ho opatrně nalijeme na jahody.

  • Chlazení: Dort potřebuje dostatek času k zatuhnutí, ideálně přes noc. Pokud ho vyndáme příliš brzy, vrstvy nemusí držet správně pohromadě a dezert by se mohl při krájení rozpadnout.

Valentýn

Vařit na Valentýna je radost! Láska prochází žaludkem, takže v případě úspěchu (zvláště každoročně opakovaného) máte zaděláno na celoživotní partnerskou spokojenost. Proto je lepší vybírat s rozvahou…

Nepečený tvarohovo-pudinkový dortík s jahodami a želé

Na srdce potřebujete: 500 g polotučného tvarohu (ve vaničce), 2 vanilkové cukry, 50-60 g moučkového cukru (podle potřeby), 1 sáček vanilkového pudinku bez vaření, pár kapek citronové šťávy, 180-200 ml mléka, 250 ml smetany ke šlehání, 110 g dětských piškotů, 400 g čerstvých jahod, jahody na ozdobení, 1 sáček jahodového ovocného želé (Galaretka) a cukr (podle návodu). Na dozdobení: topping, šlehačku, mátu (nebo meduňku).

Jak na to? Začněte přípravou jahodového ovocného želé, protože dlouho trvá, než vychladne a začne želírovat. Želé připravte podle návodu na sáčku. Přiveďte do varu půl litru vody, odstavte a přidejte sáček ovocného želé s cukrem dle potřeby. Nesmí se ale vařit, metličkou rozšlehejte a nechte zchladnout.

Kulatou dortovou formu vyložte papírem na pečení. V míse vyšlehejte smetanu ke šlehání do šlehačkové konzistence. Do druhé mísy dejte tvaroh, cukr, vanilkový cukr, pár kapek citronové šťávy - opravdu trošku a raději pak přidejte, a mléko podle hustoty tvarohu. Pak vše začněte šlehat a přisypávejte pudinkový prášek. Dále šlehejte, až vznikne hustší hmota a do té jemně vmíchejte připravenou šlehačku.

Na dno dortové formy rozložte piškoty, na ně rozetřete část tvarohové hmoty, poskládejte na půlky rozkrojené jahody, na ně zase tvarohovou hmotu, piškoty a zbytek tvarohové směsi. Nahoru rozložte znovu jahody a formu uložte do chladničky.

Nakonec dortík "zasklete" mírně tuhnoucí ovocnou želatinou. Nechte v chladničce pořádně ztuhnout, nejlépe do druhého dne. Před odstraněním kruhu objeďte dort podél formy kolmo nožem. Nakrájejte na řezy a na talíři dozdobte podle své fantazie.

Náš tip: Připravte své drahé polovičce nepečený tvarohovo-pudinkový dortík s jahodami a želé podle následujícího video receptu:

Recepty k tomuto článku