Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablečný perník
Zdroj: Albert

Voňavý a vláčný – jablečný perník je ideální volbou pro milovníky domácího pečení. Kombinace šťavnatých jablek, kakaa a ořechů z něj dělá lahodný dezert, který se skvěle hodí ke kávě i jako sladká svačinka. Navíc je jeho příprava jednoduchá a zvládne ji každý. Vyzkoušejte tento recept a dopřejte si kousek voňavého potěšení!

Suroviny (na zhruba 4-5 porcí): 

  • 250 g hladké špaldové mouky  
  • 1 PL kakaa 
  • 1 PL nasekaných vlašských ořechů 
  • ½ prášku do pečiva 
  • 50 g třtinového cukru 
  • 1 vejce 
  • 4 lžíce oleje 
  • 2 nastrouhaná jablka  
  • 100 ml vlažného mléka 
  • 100 g vysokoprocentní čokolády 

 

Postup: 

Mouku promícháme s půlkou sáčku prášku do pečiva. Přidáme 1 polévkovou lžíci kakaového prášku, 1 lžíci nasekaných vlašských ořechů, 50 gramů třtinového cukru, 1 vejce, 4 lžíce oleje, vše promícháme. Nastrouhaná jablka vmícháme do směsi.  Podle potřeby přiléváme vlažné mléko, abychom těsto měli pěkně lité, tedy polotekuté a nalijeme na menší plech vystlaný pečícím papírem. Pečeme v troubě při teplotě 180°C asi 40 minut. 

Po upečení ho necháme vychladnout. Mezitím vezmeme vysokoprocentní čokoládu, nalámeme ji do misky, promícháme se 3 lžícemi mléka a rozpustíme ji v mikrovlnné troubě. Rozehřátou čokoládou potřeme perník. Posypeme ještě strouhanými ořechy.