Jablečný perník
5. 3. 2020 Vaření
Voňavý a vláčný – jablečný perník je ideální volbou pro milovníky domácího pečení. Kombinace šťavnatých jablek, kakaa a ořechů z něj dělá lahodný dezert, který se skvěle hodí ke kávě i jako sladká svačinka. Navíc je jeho příprava jednoduchá a zvládne ji každý. Vyzkoušejte tento recept a dopřejte si kousek voňavého potěšení!
Suroviny (na zhruba 4-5 porcí):
- 250 g hladké špaldové mouky
- 1 PL kakaa
- 1 PL nasekaných vlašských ořechů
- ½ prášku do pečiva
- 50 g třtinového cukru
- 1 vejce
- 4 lžíce oleje
- 2 nastrouhaná jablka
- 100 ml vlažného mléka
- 100 g vysokoprocentní čokolády
Postup:
Mouku promícháme s půlkou sáčku prášku do pečiva. Přidáme 1 polévkovou lžíci kakaového prášku, 1 lžíci nasekaných vlašských ořechů, 50 gramů třtinového cukru, 1 vejce, 4 lžíce oleje, vše promícháme. Nastrouhaná jablka vmícháme do směsi. Podle potřeby přiléváme vlažné mléko, abychom těsto měli pěkně lité, tedy polotekuté a nalijeme na menší plech vystlaný pečícím papírem. Pečeme v troubě při teplotě 180°C asi 40 minut.
Po upečení ho necháme vychladnout. Mezitím vezmeme vysokoprocentní čokoládu, nalámeme ji do misky, promícháme se 3 lžícemi mléka a rozpustíme ji v mikrovlnné troubě. Rozehřátou čokoládou potřeme perník. Posypeme ještě strouhanými ořechy.
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více