Čokoládový festival 2019 Hodonín
27. 3. 2019 Historie a zajímavosti
Od pátku 29. do neděle 31. března 2019 se v Domě Kultury Hodonín uskuteční Čokoládový Festival s výstavou obalů čokolád z celého světa, kulinářskou přehlídkou a prodejními stánky s čokoládovými delikatesami.
PÁ 29/03: 14:00 – 18:00 // SO 30/03: 10:00 - 18:00 // NE 31/03: 10:00 – 17:00
Čokoládový Festival 2019 v Hodoníně pořádaný agenturou ChrisEvents je jedinečnou událostí pro všechny milovníky čokolády a cukrovinek, kteří mají chuť se pobavit, pochutnat si a případně se i přiučit vaření s čokoládou.
Návštěvníkům nabídne tři hlavní sekce:
- Kulinářskou přehlídku, na které, šéfkuchaři předvedou své nápadité recepty
- Prodejní stánky partnerských organizací
- Dětský koutek
Vstupné činí 60,- Kč (40,- Kč pro seniory/ 40,- Kč pro studenty). Děti do 6 let mají na akci vstup zdarma. Zájemci mohou rovněž soutěžit o volný vstup na Hodonín Čokoládový Festival 2019 na www.cokoladovy-festival.cz.
„Návštěvníci se dále mohou těšit na kulinářskou přehlídku šéfkuchaře Marka Váni, který bude připravovat jídla dle zajímavých receptů: Kuřecí Mole s Fatalii Yellow a čokoládou, losos v bílé čokoládě a lékořicí nebo dýňovou polévku s bílou čokoládou. Děti si mohou připravit sladké dezerty s Václavem (M. Vonka). Čokoládovna Lyra ukáže na podium jak ochutnat čokoládou.“ komentuje program organizátor ČokoFestu Chris Delattre.
Letos pořádáme zajímavou soutěž: při příležitosti Čokoládového Festivalu jsme pro návštěvníka připravili hru o poklad! Osm klíčů k pokladu bude uschováno do zlatých čokoládových pohárků, které si budou moci zakoupit u vstupu za 30 Kč. Ale pozor, pouze jeden z těchto klíčů otevře truhlu s dárky od našich sponzorů a odměnou 5.000 Kč!
Návštěvníci budou mít možnost ochutnat a zakoupit různé druhy čokolád u více než 30 stánků: ČokoKebab, ČokoFontana, Kamelie – víno z Francie, Mr. Vonka, BonBon, Jablíčko, Sirupárna, Čokoláda Lyra, Čo-Xo, Čokoládovna Janek, Šmakujto, Melk, Koruna pralinky, Waffle Brno, Čokolandia a mnoho dalších.
Čokoládový festival však nabídne i mnoho dalších doprovodných akcí plných překvapení. Bude to zkrátka jedinečné setkání všech milovníků čokolády, které byste si rozhodně neměli nechat ujít.
Kontakt:
Čokoládový Festival
Agentura ChrisEvents s.r.o.
Budovatelů 485, 281 44 Zásmuky
www.cokoladovy-festival.cz
Program Hodonín Čokoládový Festival 2019
Pátek 29/03:
- 14:10 : Cimbálová muzika Martin Šiška
- 14:20 : Václav vaří s dětmi
- 15:00 : Cimbálová muzika Martin Šiška
- 15:20 : Čokoláda LYRA - Naučte se degustovat čokoládu
- 15:45 : Hodonínské mažoretky
- 16:00 : Škola vaření – Kuřecí Mole s Fatalii Yellow a čokoládou
- 16:30 : Hodonínské mažoretky
- 16:40 : Čokoláda má chuť Afriky
- 17:15 : Hodonínské mažoretky
Sobota 30/03:
- 10:15 : Květa vaří s dětmi
- 11:00 : Škola vaření – Dýňová polévka s bílou čokoládou
- 11:45 : Květa vaří s dětmi
- 12:30 : Čokoláda má chuť Afriky
- 13:30 : Květa váři s dětmi
- 13:30 : Škola vaření – Kuřecí Mole s Fatalii Yellow a čokoládou
- 14:15 : Kapela JazzBook
- 14:30 : Škola vaření – Kuřecí Mole s Fatalii Yellow a čokoládou
- 15:00 : Kapela JazzBook
- 15:30 : Čokoláda LYRA - Naučte se degustovat čokoládu
- 16:00 : Kapela JazzBook
- 16:15 : Škola vaření – Škola vaření – Losos v bílé čokoládě a lékořicí
- 16:45 : Kapela JazzBook
- 17:00 : Václav vaří s dětmi
- 17:30 : Kapela JazzBook
Neděle 31/03:
- 10:30 : Škola vaření – Dýňová polévka s bílou čokoládou
- 11:15 : Tomáš a jeho balónky
- 11:30 : Václav vaří s dětmi
- 12:00 : Tomáš a jeho balónky
- 12:30 : Škola vaření – Kuřecí Mole s Fatalii Yellow a čokoládou
- 13:15 : N.C.O.D.
- 13:30 : Čokoláda má chuť Afriky
- 14:00 : N.C.O.D.
- 14:15 : Čokoláda LYRA - Naučte se degustovat čokoládu
- 14:45 : N.C.O.D.
- 15:00 : Škola vaření – Kuřecí Mole s Fatalii Yellow a čokoládou
- 15:30 : FPS Erteple
- 15:45 : Václav vaří s dětmi
- 16:15 : FPS Erteple
- 16:30 : Vyhodnocení a losování soutěží „Hledání klíče ke kufru“ a „Získej tři razítka a vyhraj“
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Uvařte si doma vietnamskou polévku Pho jako profík. Stačí znát tyhle triky!
Kdo by neznal silný kořeněný hovězí vývar s… Číst více
Fritátové nudle
Fritátové nudle se v kuchařkách objevily na přelomu 19. a 20. století. Někdy jsou známé pod názvem svítkové nudličky. Jsou to v základu palačinky z… Číst více
Jakou přílohu, zavářku nebo vložku máte v polévkách nejraději? Z našich receptů si vybere každý
Nejčastěji se používají do polévek čirých a masitých, kterým dodávají pestrost. Například vývar z hovězího masa můžeme podávat pokaždé s jinou… Číst více
Nejlepší podzimní polévka, která ani polévkou není. Seznamte se s japonským ramen
Představíte si při zmínce o japonské kuchyni jen… Číst více
Prostřeno vietnamskou notou: Co se bude vařit a co nám prozradila Vietnamka Lien Quan o zásadách stolování?
V pátečním Prostřeno nás čeká vietnamské menu.… Číst více
Jak se vaří v Číně a kde při vaření po čínsku děláme chyby
Čína je rozsáhlá země a její oblasti natolik vzdálené a odlišné, že se liší i suroviny a styl vaření z nich. Nabízíme přehled receptů, tipů a rad,… Číst více
Pasta a basta! Jak uvařit těstoviny jako Ital? Fíglem je dát je do vody ve správný okamžik a pak ihned zamíchat. Co ještě nepodcenit?
Těstoviny jsou u nás oblíbenou přílohou, pro… Číst více
Jak na domácí těstoviny. Připravit můžeme široké, polévkové, celozrnné i špenátové
Jak připravit domácí těstoviny Na těsto potřebujeme pouze vajíčka a mouku. Použitá mouka se recept od receptu liší - vhodná je hladká, polohrubá i… Číst více
Přirozeně bezlepkové nudle nebo špagety ze zeleniny si získávají popularitu. Skvěle chutnají z cuket. Poradíme, jak je připravit
Právě z mladých cuket lze nudle nebo špagety vyrobit velmi snadno (a zvládnou to i začátečníci), protože mají rovný tvar, jsou dostatečně dlouhé a… Číst více
Slovenské nudle párance bývaly jídlem dřevorubců: S brynzou, rozmačkanými bramborami a slaninou chutnají skvěle
Podávají se podobně jako halušky, párance jsou… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více
Opilý Izidor poslouží i jako skvělé vánoční cukroví: Vláčné řezy plné čokolády a rumu luxusně vypadají a božsky chutnají
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Cukrář Josef Maršálek bude zase péct s Terezou Bebarovou. Do Prahy už tento víkend přivezou Vánoce jako z pohádky