Hledali jsme nejlepší chlebíčky v Brně. Kromě tradičních a nudných za 41 Kč jsme našli i originální skvosty za 56 korun
28. 3. 2025 Rozhovory a reportáže
Chlebíček je českou klasikou, která nesmí chybět na žádné oslavě, ale často je volíme i jako rychlou svačinu. V Brně si s nabídkou chlebíčků dávají záležet a spolupracovníci webu Toprecepty.cz se proto rozhodli zjistit, kde chutnají nejlépe. Ze tří podniků jsme snadno vybrali ten nejlepší.
Hledání nejlepšího
Ikonická součást české gastronomie, tou obložený chlebíček rozhodně je. Každý ho zná, každý ho někdy ochutnal a každý má svou oblíbenou variantu. Ať už je to klasická kombinace bramborového salátu s kvalitní šunkou, moderní variace s avokádem a lososem, nebo dokonce veganská verze, chlebíčky se již desítky let stále drží na vlně popularity.
Při našem putování za těmi nejlepšími jsme v Brně vybrali tři podniky, které jsou známé svou nabídkou chlebíčků. Každý podnik přistupuje k výrobě jinak. Někde volí tradiční receptury, jinde se snaží o moderní pojetí a netradiční suroviny. Naším cílem bylo zjistit, kde si na chlebíčku pochutnáte nejvíc, kde se vám dostane nejlepší poměr ceny a kvality a kde vás možná čeká i nějaké překvapení.
Mohlo by vás zajímat
Pálivé překvapení
První provozovnou, kterou jsme navštívili, byla vyhlášená chlebíčkárna a kavárna Ema v Husově ulici. Kromě příjemného prostředí a milé obsluhy nás zaujalo především množství chlebíčků, které ve zdejším obchodě nabízí. Zprvu to vypadalo, že bude nadlidský úkol si vůbec vybrat.
Nakonec jsme zvolili jalapeños chlebíček a tradiční se šunkou a sýrem, oba za 35 Kč. U obou jsme byli spokojeni, ten pikantnější nás mile překvapil chutí, která se všude nenajde. Kromě chlebíčků si v Emě vyberete si z velkého množství dezertů, jako jsou kremrole, laskonky, větrníky, nebo klasický Míša řez.
Průměr s sebou
Další zastávkou byly Lahůdky Brno, nacházející se na Solniční. Jde o tradiční prodejnu, nejen atmosférou a designem, ale také výběrem chlebíčků a zákusků. Z obložených dobrot jsme si vybrali šunkový chlebíček na pařížském salátu za 41 korun a za stejnou cenu i jeden s ruským vejcem. Bohužel si v prodejně nemáte kam sednout, proto jsme oba chlebíčky museli zkonzumovat venku. To samozřejmě nepřidalo na už tak průměrné chuti.
Originalita vítězí
Posledním podnikem, kam jsme zavítali, byla cukrárna Kolbaba. Zdejší moderní a prostředí, o které se viditelně starají, nás potěšilo, úžas v nás ovšem vyvolaly chlebíčky, kvůli kterým jsme přišli. Originální zdobení nás přesvědčilo o tom, že se i tak tradiční pokrm dá servírovat s nápadem a osvěžujícím dojmem.
V Kolbabě jsme si objednali chlebíček s cikánskou pečení na pařížském salátu za 56 Kč a chlebíček s ruským vejcem za totožnou cenu. Vynikající jídlo, na kterém je znát, že si s jeho výrobou dávají práci, nás nadchlo.
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Přečtěte si Zobrazit více