Nevyhazujte přebytečnou zeleninu! Jednoduchý recept, jak ji zpracovat, vám ušetří peníze
14. 11. 2020 Historie a zajímavosti
Pravidelné nákupy čerstvé zeleniny stojí poměrně dost času i peněz. Není tedy divu, že se většinou spoléháme na cenové akce. Často se však stává, že nám právě slevy z akčních letáků stoupnou do hlavy a následně se nám v lednici celý týden válí spousta paprik, cuket, lilků nebo ředkviček. Zelenina pak postupně měkne, chytá plíseň či hnilobu, a tak ji i postupně vyhazujeme a ve výsledku ani vůbec neušetříme. My vám však přinášíme recept, díky němuž budete moci s takovým plýtváním přestat. Stačí totiž vědět co dělat se zeleninou, která prostě přebývá.
Zelenina do koše nepatří!
Mohlo by vás zajímat
Poznámka: Takto upravenou zeleninu budeme mít připravenou na pozdější tepelné zpracování, ale dokonce i na pomazánky nebo zeleninové krémy. Už se nic nezkazí a nic nevyhodíte. Lépe tak využijete oblíbených zeleninových slev, která vám leták Kaufland pravidelně nabízí - nakoupíte prostě do zásoby a zeleninu, kterou jste pořídili za velmi výhodnou cenu, můžete spotřebovávat během celého roku. Budete si totiž jistí, že ji spotřebujete všechnu a dokonce s ní pak ušetříte čas při vaření.
Jak využít takto připravenou zeleninu?
Co budete potřebovat?
- předem připravená zelenina podle předchozího receptu
- plátky jehněčího masa
- cibule
- tuk
- sůl
- pepř
- rozmarýn
- jalovec
Mohlo by vás zajímat
Postup
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Přebytečný výpek ze slaniny? Nevyhazovat! Máme pro vás 4 skvělé tipy, jak si s ním poradit
1 + 1 zdarma je laciný trik obchodníků. Jak správně nakupovat, abyste nemuseli vyhazovat jídlo?
Nevykynuté těsto: Hlavní důvody, proč se mu nechce kynout a tipy, jak jej úspěšně zachránit
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Jak připravit linecké? Aby bylo těsto tvárné a cukroví pak krásně křehké, nejdůležitější se vybrat tu správnou mouku
Vynikající išlské dortíčky podle Sandtnerky: Tradiční cukroví jako od babičky voní kakaem, skořicí a rumem