Pátrali jsme po nejlepším pekařství v Brně: Našli jsme podniky, kde to voní až na ulici, i pecen chleba za 102 Kč
23. 4. 2025 Rozhovory a reportáže
Mekkou dobrého krajíce chleba, křupavého croissantu nebo parádní veky už dávno není jen Praha. Kvalitní poctivé pečivo najdete na mnoha místech naší vlasti. Pro tentokrát jsme vyrazili do Brna, abychom na místě prozkoumali, do které pekárny se vyplatí zabrousit.
Kam za pečivem v Brně
Křupavá, tak správně vypečená kůrka a měkká nadýchaná střídka, to je něco, co do naší kultury patří. Bez krajíce chleba, ale i jiných druhů pečiva, si jídelníček většina z nás ani neumí představit.
Vypravili jsme se pro tentokrát do moravské metropole, abychom našli ta nejlepší pekařství, v nichž nás zaujme zdejší nabídka, chuť i vůně pečiva a pochopitelně i cena nabízených výrobků.
Mohlo by vás zajímat
Pekaři v přímém přenosu
První pekárna, kterou jsme otestovali, byla ta na Pekařské, s názvem Paneolit. Nabídka, kterou zde najdete, vás určitě velmi mile překvapí, tolik druhů pečiva totiž mají jen v některých obchodech.
Nejen, že vás zde upoutá vůně čerstvého pečiva a příjemné prostředí, ale máte možnost se také podívat, jak zdejší zboží vzniká. My jsme se rozhodli ochutnat pistáciového šneka za rovných 50 Kč, domů jsme si nechali přibalit zdejší specialitu „rohatý pecen“ za 102 Kč a rozhodně jsme nelitovali.
Sladké království
Druhou zastávkou se stala pekárna William Thomas, kterou najdete také v Pekařské ulici. Tady nás naprosto uchvátila nabídka sladkého pečiva, které také máte možnost vidět při jeho výrobě, potěšil i výběr nealkoholických nápojů. Objednali jsme si mandlový croissant za 77 Kč, který nám jen zlepšil náladu z příjemné návštěvy útulného podniku.
Moderní hit
Do třetice jsme si vybrali prodejnu Chleba Brno v Bratislavské ulici. Místo typické malé pekárny zde najdete vzdušný a velký prostor, který je ovšem koncipován tak, že se vám zde rozhodně bude líbit.
Když k tomu připočteme vůni čerstvého pečiva, kterou je celý prostor naplněn, doslova láká k nákupu. My jsme zvolili vynikající skořicový Kanelbullar (skořicový šnek) za 65 Kč a neváhali jsme ani při výběru chleba. Za 110 Kč jsme si pořídili nádherně křupavý pecen, který můžeme také doporučit.
Jak to vypadá v brněnských pekařstvích, která jsme navštívili, zjistíte v naší fotogalerii:
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Přečtěte si Zobrazit více