Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Martina Hranáče si většina televizních diváků vybaví jako výstředního účastníka reality show VyVolení. Nyní se ovšem energický showman a známý influencer postaví po boku Jana Punčocháře do Hell's Kitchen, kde bude jako hlavní číšník jakousi spojkou mezi soutěžícími a šéfkuchařem. Co máme od Martina čekat, byl nějak při natáčení usměrňován, nebo jak to má sám s vařením, se dozvíte v rozhovoru pro Toprecepty.cz.

Zákazy při natáčení

Martin se na televizní obrazovky vrací po dlouhých dvaceti letech, kdy se vryl do paměti diváků v reality show VyVolení. V současnosti patří mezi nejznámější české tvůrce na sociálních sítích, vždyť jen na Instagramu jeho vtipná videa, zaměřená nejen na jeho číšnické zážitky, sleduje 460 tisíc lidí. Mimo to patří Hranáč mezi ty, kteří se často nebojí říct svůj názor, čímž někdy vyvolá bouři emocí.

Tentokrát ale rozhodně nebude budit tak vzrušené reakce, jak umí, protože jeho role je rámcově daná scénářem. Ze strany TV NOVA ovšem nový majordomus v druhé řadě Hell's Kitchen, která startuje 27. srpna 2025, nedostal žádné omezující nařízení. 

Neřekli mi buď jiný, řekli mi buď svůj,“ popisuje Martin pro Toprecepty.cz. „Myslím, že televize Nova pochopila, že jedna věc je moje propagace na sociálních sítích a jiné je mé vystupování v Hell's Kitchen. Nova asi hodně sázela na mou vnitřní inteligenci, což byl teda celkem velký risk, ale jsem pochopil, co se ode mě chce a co se ode mě očekává,“ směje se populární tvůrce na sociálních sítích. Moc dobře si prý také uvědomuje, že si musel nabít „rypák“, aby pochopil, že není víc než ostatní, což se mu po VyVolených stalo.

Hranáč zároveň ví, že je velký rozdíl mezi tím, když něco tvoří sám nebo v kolektivu. „Když dělám videa na sociálních sítích, tak si za to zodpovídám sám a když něco zkazím, tak si to můžu přetočit,“ vysvětluje Martin. „Ale ve chvíli, kdy pracuji pro televizi Nova, kde je ve štábu třeba 140 lidí a vím, že záleží na tom, aby to bylo dobré, tak je to hodně velká zodpovědnost,“ dodává.

Hladový na place

Jako vyučený číšník má Martin s provozem v restauraci velké zkušenosti. Spolupráce s Janem Punčochářem ho ovšem překvapila. „Původně jsem si myslel, že moje zkušenosti budou výhodou, ale když jsem potom viděl tu profesionalitu Honzy Punčocháře a způsob, jakým vydává jídla, připadal jsem si, jako bych zrovna vylezl z učňáku,“ popisuje Martin pro Toprecepty.cz s tím, že u některých potravin by ho ani nenapadlo, že se dají použít do jednoho jídla. 

„Honza fakt vaří takový mňamky. Já jsem poslední dobou začal chodit na natáčení hladový, vůbec nic jsem přes den nejedl. Vždycky jsem si ukradl až něco u něj,“ směje se Hranáč. 

Jídlo a vaření

Dalo by se předpokládat, že jako číšník a nově i jeden z protagonistů kuchařské soutěže, bude mít Martin pozitivní vztah nejen k jídlu, ale i k vaření. „Takhle, já mám rád, když mě někdo pozve někam zadarmo,“ říká Martin s úsměvem. „Nebo když to někdo uvaří, tak to miluji,“ dodává. Vztah k vaření má sice pozitivní, ale protože nesnáší mytí nádobí, tak si raději ani neuvaří, aby k tomuto úkonu nedošlo. 

Co tedy populární influencer konzumuje? „Já to většinou na někoho hodím. Buď někomu řeknu, ať mi uvaří a nebo jdu do restaurace. A hlavně, dělám v gastronomii, takže se najím v práci,“ popisuje.

Ani kdyby k Martinovi domů někdo přišel, patrně ho to k vaření nedonutí. „Když vím, že mi přijde návštěva, tak řeknu našemu kuchaři, ať mi dá do kyblíčku něco sebou, a pak to pronesu zadním vchodem,“ vysvětluje stále dobře naladěný bavič. Zároveň přiznává, že nejvíc si pochutná na českých klasikách, jako jsou plněné papriky s rajskou omáčkou nebo smažené žampiony s bramborem a tatarkou.

Jak bude vypadat Martinovo působení v Hell's Kitchen, zjistíte v naší fotogalerii:

Fotogalerie - Martin Hranáč v Hell's Kitchen

Ukázat 7 fotografií

Náš tip: Podle našeho videoreceptu si můžete připravit plněné papriky s rajskou omáčkou, přesně tak, jak by je uvařil Jan Punčochář.

Recepty k tomuto článku

Naposledy jste si prohlédli