Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Co dnes uvařit?

Hezký slunečný i když chladný den:-), Jak jsem říkala včera, pro sebe a pro zetě vařím houbovku bez masa:-K<3, knedlík vyndám z mrazáku. Pro manžela a Ellu uvařím jahodové knedlíky, pro které sáhnu taky do mrazáku:-Q. Chtějí hodně tvarohu a polité šlehačkou :-Q. To jím ráda splním, hlavně když je nebudu muset jíst já :-Q

Nadja: Nadi také jsem řepu nikdy neochutnala. Neměla jsem možnost. K babičce jsem jezdila do Kněževse, to je chmelařská vesnice, chodila jsem česat:-D. To se mi moc líbilo:-Q. A pak ty večery, v Kněževsi bylo 2k mladých brigádniků, převážně z pražských škol.
No a Roztoky jsou spíš průmyslová vesnice. Moc polí tady nebylo, akorát vzpomínám že za zahradou několik let byl hrách. To byla dobrota :-Q.
A z domova jsem zvyklá dávat do všeho máslo a smažit na sádle hlavně řízky. Olivový olej dávám do salátů. Pak ještě občas používám řepkový olej a slunečnicový. Nic jiného nekupuji:-K:-)

Včera jsme měli kuřecí řízek a smaženou bedlu s brkaší. Petrovi dnes upeču kuře a já mám ještě houby.<3

Hezký den všem.
:-K hazel: píšeš, že všeho s mírou - ale kde vždycky toho Míru najít.... :-D:-D:-D
;-) jj, dříve vždy, když bylo něčeho nedostatek, tak to bylo nezdravé, a naopak. A teď to vypadá podobně.
;-) Jsem ráda, že se vám večer vydařil a dobře jste se najedli i pobavili. Taková setkání bývají fajn, zvláště, když se o přípravu podělí více lidí a nezůstane vše jen na hostitelce. Musela jsem se podívat na ty Tvé špenátové pusinky - zajímavý receptík, jak lze využít odpalované těsto. Určitě by mi chutnaly stejně jako vám. <3
Jaký byl ohlas na koláčky - určitě zmizely rychlostí blesku.
:-O Cukrovou řepu jsem nikdy neochutnala - u nás venku se nepěstuje, jsme bramborářský kraj. Ale kamarádka vždy s nostalgií vypráví o řepánkách a já bych je ráda ještě vyzkoušela a ochutnala, ale asi se toho nedočkám.
Přeji Ti krásný den.

Nadja: Nadie, ja se pamatuji , ze jsme jako deti s babickou chodili na pole kde jiz byla bila cukrova repa vykopana a vzdy jsme nejakou zapomenutou nasli. a nebo nam jeden pan dovezl nejake v vzdy s" pripominkou ,nikde to nerikejte" Pamatuji si ze jsme doma z ni delali takovy syrup, ta repa se nakrajela na platky a potom se hodne dlouho pomalu varila na kamnech.
Na Silvestra rano jsme delali takove male bucticky a plnene makem a upecene jsme je namaceli v tomto syrupu z repy a obalovali v ustrouhanem perniku. No ty byly tak dobre, uplne ted citim tu vuni.<3. Ja jsem zde jeste snad o bile cukrove repe neslysela.
Zajimavy recept na salat.:-K:-K:-K

Nadja: Nadie , zajimavy clanek, nekdy by clovek musel menit potraviny kazdy treti mesic, podle "vyzkumu" Zde take zacali rikat ze maslo je lepsi, coz my vime, Kokosovy olej ano a potom zase ne. Nejspravnejsi je ,kdys se shodnou na tom ze vseho s mirou je ta spravna stredni cesta:-D
Diky ze jsi to sem pridala:-K:-K:-K

Dobry den, u nas je dnes hodne podzimni den, zima, dokonce nam rekli ze misty bude padat snih:-O, a za par dni ma byt +19 stupnu.
My mame dnes gnocchi se zelim a slaninou a dokonce jsem upekla svestkovy kolac. Meli jsme navstevu tak aby bylo neco ke kave.
Vcera ten krocan byl vyborny, meli k tomu ruzne nadivky, vsechny pecene mimo krocana, opecene mini brambory a ruzne salaty. Kazda z devcat udelala neco a vsem se to moc povedlo a vsichni byli spokojeni. Ja jsem jeste prinesla ty moje spenatove pusinky a ty kolacky. Bylo to hezke posezeni. Prijeli jsme domu az v 11 v noci:-D:-K:-K

hazel: Stáni rozhodla jsem se, příští středu naložím, v pátek upeču<3, děkuji.
A jaký byl krocan?;-)

tara23: Verko, ja osobne si ty stehynka opecu na panvi, jen tak z lehka a potom je prendam do pomaleho hrnce, ale muzu Ti rici , ze docela mam to radeji v troube, a to ze to ma opravdu lepsi barvu. :-K:-K

hazel: Stáni když děláš to tropické kuřátko v PH, tak přece nemůže mít kůtčičku. Pořád přemýšlím jestli ho do něj dát a nebo 2 dny předem naložit a upéct v troubě:-)

Teď na mne vykoukl článek "Na pečení se nehodí a Češi ho používají po kilech. V troubě se z něj stane jed" techsvet.cz/nejnovejsi-zpravy/na-peceni-se-nehodi-a-cesi-ho-pouzivaji-po-kilech-v-troube-se-z-nej-stane-jed/eliskakrystofova/
:-O:-O:-O Mimo jiné se tam píše: "Máslo je stabilní i při vyšších teplotách, takže se skvěle hodí na pečení a smažení." - to je zajímavé, dříve se psal pravý opak. Asi je másla zase hodně, tak je ho potřeba prodat, a to za každou cenu! :-!

:-! DOTAZ: ;-) :-O při hledání, kde by se dala koupit cukrová řepa, jsem narazila na zmínku o zajímavém salátu z červené řepy, cukrové řepy a křenu. Neznáte ho někdo?
;-) (zde: www.emimino.cz/diskuse/kde-koupim-cukrovou-bilou-repu-286295/ - od Samantha9: "mám chlapa Slováka a tam je zvykem na Velikonoce dělat salát z červené řepy, cukrové řepy a křenu a je luxusní..no bude ho mít bez cukrovky no..")

Hezký den:-Kdnes čočková polévka a rizoto a hlávkový salát,mám eještě ve skleníku tak je to prima.Včera byla pórková polévka ještě pečené krůtí maso se zelím a bramborem;-)
Houbovku máme taky rádi,ale už houbičky nemám, co jsme dostali,tak jsem nasušila na zimu;-)Včera mi přinesla rychtářka václavky,tak jsem je dala do octa.;-)

:-K Hezký slunečný den všem.
tara23: jaancaa1407: přidávám se k vám - houby jsem měla jako smaženici, včera v rizotu, a na omáčku mám také chuť (ještě mi jich pár zbylo). Petrovi jsem včera dělala čínu a dnes chce kuřecí řízek s brkaší. <3

jaancaa1407: Jančo houbovku budu vařit zítra, ale jen pro sebe a pro zetě. Nikdo jiný jí nejí. Ani manžel, který jinak houby má rád:-). Já jí miluji a už mám na ní chut několik dní<3:-K.
Dneska nevařím, zbylo od včerejška. Za chvíli jdu na masáž.

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek