Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Co dnes uvařit?

Krásný den. Tak u nás kuřecí vývar s nudlemi a játrovými knedlíčky. K večeři bude škvarková pomazánka na podmáslovém chlebíku.;-) Zkoušela jsem " Recept na dýňový cheesecake"
Na korpus budete potřebovat: 200 g sušenek Lotus Biscoff a 100 g rozpuštěného másla. Na náplň pak: 200 g smetany ke šlehání, 250 g mascarpone, 5 lžic moučkového cukru, 150 g dýňového pyré (recept na pyré najdete zde), 50 g bílé čokolády, 5 plátků želatiny Na dozdobení: šlehačku a lotus sušenky . Recept je z těchto stránek Topek.
Neskutečně dobrý. Dcera nejí dýni a vůbec nepoznala, že ten krém ji obsahuje. Nedala jsem bílou čokoládu ta je na nás moc sladká. Jinak jsem použila želatinový ztužovat za studena. Určitě zopakujeme. :-):-K

Simona Skolakova: Garáž nemáš? Že by si tam uskladnila zemiaky. Ja ich mám tam až do jari, iba prikryjem pred svetlom, aby nezelenali. Sú vo výške asi 50-60 cm, nemrzne tam, aj keď nie je garáž vykurovaná.

Hezký den:-Kdnes dršťková z václavek,včera jsem dostala košík od rychtářky,tak jsem zavařila 6skleniček do octa a dala si stranou na dnešní polévku.Druhé je uzená krkovička,zelí a bram.knedlík.;-)
Věrko tak ať jje lépe.JaniPá v dobrém brambory na zimu závidím.;-):-K

Zdravím, u nás dnes zapražená kmínka a v pečence zapečené brambory s kuřecím masem a smetanou, tady z topek.:-K<3 a okurkový salát.
Uvařila jsem i na zítra, protože to bude náročný den. Nákup, kadeřnice a od 18 divadlo ve Slaným. Musíme vyjet někdy po 16 hodině
A pořád ještě bojuji s velkou rýmou

U nás je dnes špenát, volí oko a brambor, polévku jdu na svou "inteligenci":-O, jinak nic nového, bratr si dovezl do našeho sklepa 3 metráky brambor už to skládá a já jsem pro nás objednala 1,5 metráku, to si zase složí náš Tom až zajistí dovoz, ale kluci z práce mu to dovezou, jinak 1 kg/14 Kč, to jde, vzhledem k tomu, co se prodává v obchodech, je to výhra, protože jsou přímo od pěstitelů u nás v okolí, které ta voda nezničila . přeji hezký den :-K

Proste nestíham, 5 týždňov som bola preč, takže povinnosti sa nabalili. Včera sme si dávali v obľúbenej reštaurácii koleno, dnes varím paradajkovú polievku s ryžou a hubník, hubový nákyp, od vlani mám stále veľa zamrazených húb. Pekný deň.

Veronika.Hrozna: taky už bojuji s nějakou virozou asi 14 dní. Už jsem myslela, že jsem z toho venku, ale omyl, dneska jsem se vzbudila s příšernou rýmou a tak čajíčkuji.
Na čtvrtek máme lístky do divadla, jedeme do Slanýho. Tak jsem zvědavá jak to zvládnu. Ale teplotu nemám

Veronika.Hrozna: nee, jen nakoukla a zase se vypařila. Ale hlavně, že je v pořádku

tara23: Já vím, koukám taky na spousty receptů. :-D Když jsem byla nemocná, tak jsem koukala co všechno vaříte a já se nemohu ani hnout z postele! ;-(

Kde je Magdalenka, psala už něco, co vařila?

Veronika.Hrozna: Verčo neboj, už jsem na ně koukala :-D

tara23: Jsou luxusní, když jsou "obzvláště dobře vypečené" jak říká klasik ze dvora Rudolfa II. :-D Při prvním pečení, hlídej troubu, poslední tři minuty, nebo budou na uhel. Moje trouba je upeče přesně za 14 minut, na 240! To vychytáš, druhý plech je sichr, když se něco nepovede, poprvé. :-D Jsou tady jako Československé rohlíky.

Veronika.Hrozna: Verčo rohlíky jsou luxusní. Ted mi napadlo, že bych je mohla upéct až uvařím buřtguláš. K němu rohlíky kupujeme <3

Manžel nevydržel, nakrojil vlažný a přišel mi říct, že je výborný ! Dokonce mi kousek přinesl ! Opravdu je dobrý. No aspoň něco, se zadařilo. Zadělala jsem s omládkem, lžička medu, 10 g kvasnic a 80 g hl.mouky,125 ml vody. Takže francouzský toastový chléb je zatím na jedničku.

tara23: U nás to bylo taky, protože jsme odkázáni na chléb z různých řetězců, jeden horší než druhý. Než jsem si vymyslela a poskládala recept na rohlíky a veky, tak nás měly řetězce v hrsti. Jak jsem začala s pečením, spotřeba rázem stoupla. :-DMinulý týden jsem měla angínu a více, méně ležela v pelechu s horečkou a zimnicí, tak jsem nic nepekla. V pátek jsem měla poslední antibiotika, a ty mě dorazily úplně. Slabá, jako čaj. V sobotu už manžel říká, kdy upečeš rohlíky? Říkám, že nevím, protože nemám sílu na pečení. Tak až včera ten chléb a nepodařil se.;-( Dnes jsem upekla rohlíky a další toastový chléb, ten francouzský, zatím je horký, takže se bude chutnat až za hodinu. Zatím posílám foto.

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek