Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Co dnes uvařit?

Veronika.Hrozna: Dneska to bylo v tel. Spolu s vaječnou tlačenkou, která už tady je. Tak snad se taky objeví. Briošky podával s vejcem Benedikt a Holandskou omáčkou, mnam 😁.
Dneska vysílala Čt ráno: Pečení na neděli. Třeba by jsi to našla

tara23: A víš kde je recept, protože briošky máme rádi a žádný dobrý recept na ně nemám?

Tento týden byl v Lídlu Řecký týden. Zkusili jsme koupit mražený sýrový koláč. A byl dobrý, udělala jsme k němu černý citronový čaj. I manžel i když neměl maso chválil a šel si přidat 😁

Veronika.Hrozna: Verčo všechny recepty od Maršálka jsou výborné. Ségra podle něj peče laskonky. Dneska jsem ráno koukala na Buchty po ránu. Pekl Briošky. dostala jsem na ně strašnou chut. Ale to kynutí 2x 6hodin je děsný. To vzdávám dopředu😁

Nadja: Nadii, ten zavin vypada moc pekne, jakmile si koupim tvaroh zkusim ho. 😊

Julia Oskerova: Hezky vtip.😄

Hezky nedelni vecer,
diky za hezke odezvy na muj dortik a prani. Ani se nechce nam verit ,jak ty roky utekly tem vnoucatum. Dortik vsem chutnal a tak to me udelalo radost. Ten palacinkovy dort byl dobry, syn ho plni chokoladovou slehackou, no na vzhled take moc ne, ale Radek byl nadseny, tak ze spokojenost na vsechny strany😊
U nas dnes pecene veprove, cervene zeli a knedliky( kupovane)🙂. Chtela jsem delat nejakou polevku, ale musime odvezd vnucku na hockey a tak na to jiz nebudu mit cas. Snaha je na konferenci v Texasu a tak pomahame synovi.
Dobrou chut kdo prave vecerite😊

Simona Skolakova: Měla si napsat "neměli chybičku", už nejsou. Ale to těsto od Maršálka je vynikající. Příště je víc vypeču, budou ještě chutnější. Dělala jsem je poprvé, tak jsem neměla zkušenost!

hazel: Stáni jak vnučce chutnal dortík? Palačinkový dort dělá známá a jednou jsem dostala ochutnat a dobrý😁. Ale to je palačinek.
Určitě jste si oslavu narozenin vnoučat užili.
Nás to čeká ted v únoru😀

Jajajajaapaja: Jaruš ta mrkev a vajíčko jsou v sulcu spíš pro oko. Chut to nijak neovlivní. Jak se nedávají mleté kůže a maso se krájí je krásně čirý a vypadá to hezky.
Na to si potrpěl můj táta. byl zvyklý od babičky, tak to maminka dělala stejně.
Jinak jo jíme taky s cibulí a octem.
Já si myslím, že už jsem sem fotku dávala

tara23: sulc jsme dostali od syna, má ho moc dobrý, u nás se nic nepřidává , my ho radši jen s cibulí , ale že je s ním práce je jasná věc, i když nádobí úmyje myčka, stejně je všechno upatlané

Nadja: Nadi jelítkový prejt mám taky ráda, manžel ho moc nechce. Já měla pejt hodně masový, někde přidají hodně buchty, aby ho nastavily. Ale je s ním dost práce. Jenom než jsem všechno maso postupně uvařila. Vývaru bylo hodně, dost ho přišlo do prejtu, byla polévka a ještě jsem 2 sklenice zavařila 😀
A sulc dělá jen Zbyněk, maso krájí na kousíčky, kůži do něj nedává. Dělá ho podle babičky a je výborný. Aby byl hezký přidává na kolečka nakrájenou vařenou mrkev a pro rychlou spotřebu i vařená krájená vajíčka

tara23: prejt se Ti povedl - já ho mám moc ráda, ale ještě raději mám jelítkový. U nás (na chatě) v masně ho mají vynikající, dělá ho jejich řezník. Zato v obchodě za moc nestojí, ale zase mají lepší tlačenku než v masně (ta mi připadá tak nějak nedochucená). A Petrův známý zase dělá moc dobrý sulc. Sulc jsem si dělávala doma, ale už mě to nebaví, je s tím spousta práce a ještě víc špinavého nádobí. Jednou jsem si chtěla práci usnadnit a místo mašinky na maso jsem kůže umlela v mixeru - stala se z toho sice chuťově dobrá, ale bílá emulze !!! ;-(

drahulin: jé, Drahuško, to jsem ráda, že sem ještě trefíš :-D - přijď častěji. 🙋

Nevím proč, ale obrázek se mi nechce otevřít a smazat ho neumím.

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek