Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

pažitková pomazánka

já na pažitkovou pomazánku smíchám jeden tvaroh, jednu kysanou smetanu, osolím, opepřím a nastříhám do toho najemno bohatě pažitky. ale chce to odležet, je moc dobrá a nekazí se.proč? páč u nás rychle mizí;-)
p.s. je to mooc dobrý na brambůrky na loupačku, nebo ty upečený ve slupce:-p

Vašíku, přesně tak jí dělám já-to je tím naším stejným teritoriem Jižních čech;-)

Paštiková pomazánka u nás v obchodě prodávaná jako "Jarní" a u nás doma jí děláme a nazýváme "ROZHUDA" nevím proč, tak říkala maminka i babička. Děláme z měkkého tvarohu a když je običejná , pak už se přidá jen sůl, trochu kmínu a špetka přepře. Někdy trošku papriky, hlavně kvůli barvě. Podle potřeby trochu naředit mlékem. Když má bejt lepší HOGO-FOGO tak do tvarohu vmícháme i kus másla a ředit se může smetanou, a to zakyslo nebo na šlehání. Ještě lepší je, když se do ní nastrouhá plísňový sýr, nebo Romadůr, nebo sireček. Když se hned sní, vmícháme na velejemně nakrájenou cibulku(trochu), POZOR !!!!!
ALE VE VŠECH JE VELKÉ MNOŽSTVÍ NASTŘÍHANÉ PAŽITKY.!! Pomazánka u nás letí hlavně v létě na chleba s natvrdo važeným vejcem a na plátky ozdobeným chlebem. Děláme často protože podobná pomazánka je v obchodě drahá, až se mi zdá předražená.

Já ji dělám jako spagetka ale bez česneku.

diky holky, nevim, proc mi to nenaslo:( presne, cerstvy chleba k tomu...:) muj chlap se po ni v bagetarne muze utlouct, tak snad bude tak nacenej pak i doma:)

U nás nejvíc letí - plnotučný tvaroh + máslo + sůl + bílý pepř + česnek + hoooodně pažitky (na případné rozředění mléko), ale po tomhle se u nás můžou utlouct a pokud je čerstvý, teplounký chlebíček i právě upečený ....:-*:-*:-*:-K:yes:

Jéé, já se omlouvám, předtím jsem četla recept na žampionovou omáčku a tak jsem v tom pokračovala.:-) Hned to napravím, tady je jeden odkaz a jinak stačí zadat do vyhledavače pažitková pomazánka a vyjede ti jich spousta, můžeš si vybrat. http://www.pomazanky.cz/recept.php?id=88;-)

pomazanku:)

Leni a chceš pomazánku nebo omáčku z pažitky?

Leni, jestli ti to pomůže, tak třeba takhle: http://recepty.vareni.cz/pazitkova-omacka/ Záleží na tom, k čemu ji máš. Já bych ji udělala jako křenovou, jen bych do ní místo křenu dala pažitku.

nenašla jsem tady žádný recept na pažitkovou, poraďte, jak děláte?;-)

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek