Marie Terezie ujížděla na kávě a ořechovém dortíku a milovala drůbež, především šťavnaté a voňavé kuře à la zajíc
Plíseň na potravinách
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ magdalenka, před 48 minutami
„2024 - změna designu u receptů ???“ Nadja, 19. 11. 2024 20:32
„Přání a gratulace“ Nadja, 13. 11. 2024 23:33
Poslední příspěvky
„Dobré ráno, u nás klasika - polievka kuracia s rezancami,…“ magdalenka, před 42 minutami
„Dobry vecer devcata, vcera u nas byla domaci pizza od…“ hazel, před 11 hodinami
„Dobrý večer, my jsme dnes navštívili farmářské trhy v…“ MarcelaPa, před 12 hodinami
27. 6. 2010 19:44
Co se ledniček týká, čím více je v ní potravin, tím je zde větší vlhkost. Např. dávat teplé potraviny (zbytky jídel), je pro vlhost v ledničce to nejhorší.
Dalším nepřítelem je větší množství zeleniny ve spodních vaničkách.
Zásadní rada: nekupovat větší zásoby (válka nebude). Pokud ano, tak jen to, co se může dát do mrazáku (je-li např. máslo, Rama a pod. v akci, pak klidně, ale šup s tím to mrazáku).
Co se sýru týká, tak bývá obyčejně zataven v PE fólii. I zde probíhá postupem času chemický proces. Pozor - i tato fólie není absolutně neprodyšná. A v surovinách pak i působením tepla (není zde teplota pod bodem mrazu) začínají probíhat procesy, které vedou ve vznikům plísně.
Platí zde, že čerstvá potravina se nezkazí.
22. 6. 2010 17:59