Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

ČERSTVÉ OVOCE

Václave, souhlas s děvčaty - kompotované jakékoli, čerstvé záleží na zralostí a tím pádem měkkosti ovoce - je-li tužší, tak nakrájet na tenké plátky nebo kostičky, hodně zralé klidně větší kusy...;-)

Vašíku,myslím také,že proto,že syrové broskve i meruňky jsou trochu tužší,proto by bylo lepší nakrájet je na plátky nebo do rolády na malé kostičky.

Václave:-) pěkný den:-K.Sice neznám důvod,proč to tak dělá,ale myslím,že pokud je oloupeš,tak jsou krásně šťavnaté a chutné i pod želatinou;-).Já sice moc meruňky nemusím - a to je pěstujeme na zahradě:-D -,ale za čerstvou a šťavnatou broskev bych dala život a moc bych jí tepelně neupravovala;-).Pokud vím,tak ani jedno z těhle ovocí nebrání želatině ztuhnout,takže bych je dělala tak jak hrdlo a chutě ráčí:-p.

Vašku, kompotované ovoce může být jakékoliv. U těch meruněk, broskví atd. jde asi spíš o to, že tepelnou úpravou změknou a zesládnou. Pokud máš ovoce hodně zralé, klidně bych ho dala syrové ;-)

Mám takové diléma. Velmi často nyní peču rolády a piškoty a koláče. Vcelku mne žena nechá vyblbnout a já rád zkouším něco nového.Tuhle jsem se dostal do sporu s přítelem ( taky vaří ), který mi tvrdí, že když dávám na koláč čerstvé ovoce, které posléze zaliji želatynou může to být pouze jahoda, bynán, kivi, ale ne meruňka, bzoskev a jemu podobné. To musí být uvnitř těsta již při pečení, ale ne až potom, když je upečeno a koláč se dodšlává. Nebo z kompotu.Co vy na to. Má pravdu. Jak to mám dělat. Dík

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek