Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

TĚSTO NA ROHLÍKY, ŽEMLE, HOUSKY.

PRIMA. Rozhodl jsem se pro pomalé rozmrazení pouze v chladničce od večera, nebo venku trochu rychlejší. Dík. Václav:-K

Vašku, podle mě záleží na rychlosti, s jakou to po rozmrazení sníte - já mám tu zkušenost, že když pečivo rozmrazíš v mikrovlnce, tak ho musíme spotřebovat ćo nejdříve - stalo se mi,že po delší době gumovatí a nedá se jíst. Pokud ho dáš přes noc zvolna rozmrazit do ledničky, vydrží déle a i se chová déle jako čerstvé, je nadýchanější a třeba rohlík křupavější. - určitě déle než přímo z mikrovlnky. Ale to je moje zkušenost.Já se snažím, cokoli rozmrazuju, rozmrazit v lednici, ale na okamžitou spotřebu použiju i mikrovlnku.;-) Těsto určitě můžeš rozmrazit pomocí mikrovlnky, protože předpokládám, že hned pak pečete ;-), i když i já tady si dám třeba mražený listový těsto do lednice přes noc. Mikrovlnku používám jen v nejnutnějším případě.

Udělej to jak chceš! Tak, jak ti to vyhovuje z časového hlediska. Když potřebuješ housku rozmrazit pomalu, tak ji jen vyndáš, a když ji zapomeneš vyndat a potřebuješ ji rychle, tak ji rozmrazíš třeba v mikrovlnce (v sáčku nebo pod poklopem). Já si třeba v zimě vyndám kousek koláče zabalený do alobalu a dám si ho na radiátor.:-D

Děvčata. Moc děkuju za informace. Možná že nyní se vám budu zdát až moc nechápavej, ale stále mi to vše není jasný nebo jste neřekli vše. Knedlíky bramborové, také dává dcerka.Žena pivní těsto na štrůdl. ALE O CHLEBU VÍM A O HOUSKÁCH SE DOVĚDĚL NYNÍ. ALE to opravdu se pouze vyndá jak píšete z mrazáku a nedá třeba do trouby, nebo mikrovlnky ??? Promiňte prosím a podtvrďte mi vaše rady, nebo doplňte. Václav:-S

Já dávám do mrazničky chléb, rohlíky, nakrájené koláče, knedlíky,dávám vše dávám do mikrotenových sáčků, koláče nakrájím , ani je nebalím jednotlivě.Koláč vyndám ráno a k odpolední kávě je akorát a když nemám čas tak je vrazím i se sáčkem do MW a dám na rozmrazení a pak jsou jak právě upečené.

Vašku, já normálně mrazím chléb, rohlíky:-! Chleba buď nakrájený -nebo i celou půlku zabalím a nacpu do mrazáku. Rohlíky normálně, pokud nakoupíme 20 ks, tak 10 namrazím a třeba hned ráno vytáhnu a jsou křupavé, ale musí se hned zamrazit, pokud se nechají "venku" půl dne, tak jsou to "měkké ponožky-jako fuksle";-):-D Např.večer, pokud vidím, že je málo chlebíka-tak tu půlku vytáhnu a ráno je k dispozici. Rohlíky se vyndají z mrazáku tak půl hoďky před použitím:-)), No, zatím to u nás jde, nevím, třeba má někdo lepší nápad:-! Ale upéci ve své pekárně-to já ne:-O,:-D:-D-neumím:-D:-D:-K

No a pak mrazím knedlíky, jak ovocné tak přílohové, přílohové taky nakrájím na porce, dám do sáčku a odebírám podle potřeby.

Já zmrazuju jenom upečené, tak na tom není co fotit - housky nebo rohlíky dám do mikrotenového sáčku a do mrazáku, potom zmrazuji ještě toustový chleba - nakrájený na jednotlivé plátky dám do sáčku a zmrazím a odebírám kusy podle potřeby, pokud mám sladké pečení, nakrájím na jednotlivé kousky, ty zabalím jednotlivě pořádně do alobalu a dám do mrazáku a vytahuji podle chuti, nechám rozmrznout a jím...

Betynko. Ještě jsem to nikdy nezkoušel, ale vím, že lidi zmrazují i chleba. Vím že v Rakousku jsem viděl předpečené žemle a bulky. ALE NEVÍM JAK NA TO ! A hlavně s rozmrazením. CHtělo by to přesnej postup do receptů a třeba i s fotkama. To by bylo prima.:-//;-(;-)

P.S. proč nezmrazíš upečené? Je to nejjednodušší.

Umotané housky můžeš před kynutím zmrazit, na týden a určitě i déle určitě - potom včas vyndat a nechat vykynout, ostatně ani v Bille nebo v McDonaldu to nedělají jinak, vždyť tam mražené pečivo pečou každý den. Lze zmrazit i kynuté těsto, ale pak je s tím delší práce (čekat na rozmrazení, tvarovat, kynout)- vyzkoušeno pekařkami z Dámy.

Nějak jsem se dal do žádostí o vaše názory a rady. S radami využitím ovoce jsem spokojen a budu se radami řídit. Nyní bych se rád zeptal na těsto na bílé pečivo. Tu a tam peču housky a rohlíčky. Naposledy jsem si vyhlídl moc dobré "Babičiny žemličky". Upozorňuji, že mám rád čerstvé, snad ještě vlažné. Recept je cca 500g mouky a + ostatních surovin. Z tohoto množství dělám asi 12 - 16 houstiček(jak trefím velikost a mám náladu). Jsme dva a nesníme je najednou. Předesílám že těsto dělám v DP. . OTÁZKA. Dá se hotové těsto uchovat na PAK. A jestli ano na jak dlouho a kde. Nebo musím dělat třeba poloviční várku . Ale mám pocit, že tu mi DP dobře neudělá a musím ručně, což se mi nechce, když to není bezpodmínečně nutné. Co vy na to. Díky.

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek