Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mražená drůbeží sekaná

Já právě ani nechci, aby to byla přímo sekaná, stačí mě umleté samotné maso - drůbeží - krůtí. To s čím se setkala Hela, to já taky a bylo napsáno drůbeží sekaná - a nebylo to vůbec dobré, mám stejnou zkušenost:-O:-O

Jednou jsem se napálila, v bílém plastovém obalu jako je vodňanská sekaná (polotovar mletého syrového masa) bylo něco jako již uvařený lančmíd. Z toho obalu se vůbec nedalo poznat, že je to něco jiného, než běžně kupuju. Bylo to nedobré, tak jsem to znovu rozemlela, ochutila, udělala karbanátky a posléze vyhodila. Od té doby pečlivě studuju obal, abych si přinesla domů to správné, ale vždycky trnu, co na mě zrovna vypadne.

Severinko, podívej se, mělo by tam být napsáno, že jde o sekanou. Dělá se půl kilová, nebo kilová.
To něco ze stehenních řízků asi nebude sekaná:-)), musí být na obalu udáno, co to je. Sekanou najdeš v mrazáku.

Já osobně drůbeží sekanou (polotovar) používám dost často , ale ještě si jí dochucuji (i když už je) jen už nesolím. Obrázek té mé vyzkoušené je u receptu http://www.toprecepty.cz/recept/2418-karbanatky-z-...

U nás vyrábajú košické hydinárne mrazenú hydinovú sekanú už asi 30 rokov, s prestávkou,kedy nefungovali. Vyrábali ju aj v Žiline. Odvtedy ju kupujem a som s ňou veľmi spokojná. Používam ju všade tam, kde potrebujem mleté mäso. Je ochutená, takže s ňou netreba nič robiť, len použiť. Neviem, aká je tá, ktorú ste našli v obchodoch, ale za vyskúšanie dievčatá rozhodne stojí. ;-)

Včera jsem v magazína od Alberta objevila takový váleček masa ze steheních ´řízků - výrobce Klatovy, to by mohlo být ono, o čem píše Patricie, akorát nevím jestli to najdu v mrazícím pultu nebo chladícím - no budu pátrat, vypada to že to bude jen čisté mleté kuřecí maso a to by se mě líbilo:-D:-D;-);-)

Severinko, výborná sekaná je také z Klatov. Nerozmrazuj jí, jenom sundej ten pl. obal a dej hned péct. Je dobře kořeněná, je jemná. Má dobrou kvalitu. Výborná je studená na obl. mísy i do bagetek , když jedeme na výlet. :-D

pokud to není již tepelně opracovaná-ta mě tedy rozhodně nenadchla, tak je to šikovná věc. Co se kvality týče, tak nejlepší je po zkušenostech sekaná od Vodňanského kuřete. U jiných mi nevyhovovala chuť, vůně, barva;-), hlavně né od Rabbitu. Jinak z rozmražené dělám sekanou, roládu,karboše, plním papriky, žampiony,lilek, dělám masové knedlíčky,rizoto...prostě všude místo mletého masa, protože mi ho holky nejedí;-) Je to už ochucené, osolené.

V mrazacích v obchoďácích mají drůbeží sekanou - takové válečky, mají asi 1/2kg je to syrové maso zmražené a nebo už upečená a zmražená sekaná:-?:-? Jak se k tomu mám chovat, když koupím:-?:-?Znám jen měšťanské krůtí maso - to je syrové,namleté - zmražené to kupuju a dělám karbanátky apod.

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek