Osvědčené způsoby, jak poznat zralý meloun: Důležitou roli hrají nejen vůně nebo stopka, ale také „vrzavý“ zvuk při stlačení
poraďte mi
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ magdalenka, před 7 minutami
„2024 - změna designu u receptů ???“ Nadja, 19. 11. 2024 20:32
„Přání a gratulace“ Nadja, 13. 11. 2024 23:33
Poslední příspěvky
„Dobré ráno, u nás klasika - polievka kuracia s rezancami,…“ magdalenka, před 19 minutami
„Dobry vecer devcata, vcera u nas byla domaci pizza od…“ hazel, před 10 hodinami
„Dobrý večer, my jsme dnes navštívili farmářské trhy v…“ MarcelaPa, před 12 hodinami
20. 7. 2010 20:16
Výhodou mazaného chleba bylo to, že se tak dalo jíst i na túrách.
Vzpoměli jsme si na mládí, kdy babička uvařila vždy velký hrnec melty, která stála na plotně a kdo měl žízeň, tak se jí napil. Tu jsme si brali na túry. K večeři byly obyčejně brambory, např. s kyselým mlékem (tenkrát ještě šlo z obyčejného mléka udělat) nebo buřty pečené na ohni, topinky s česnekem a pod.
Na snídani obyčejně chleba s máslem mazaný domácí marmeládou.
18. 7. 2010 09:43
16. 7. 2010 10:11
16. 7. 2010 09:03
Taky si pamatuji jako holka,že jsme ledničku neměli,což byl dost častý jev v domácnostech a tak třeba v neděli se koupil polárkový dort a zabalil se do novin a šup s ním do peřin.Udržel se mražený
To dávám k dobru a né jako radu pro Bílkovou.
16. 7. 2010 06:53
16. 7. 2010 06:49
16. 7. 2010 06:00
15. 7. 2010 13:37
S tím olejem jeto výborný nápad, ještě si vezmi sebou paličku česneku a máš další ochucené jídlo
15. 7. 2010 13:11
14. 7. 2010 06:39
No a pak ještě jedno naložila jsem si kuřecí prsa,pokrájela jsem je na větší kusy a kořenila grilovacím kořením a vše pořádně zalila olejem do zavařovací sklenice,olej lít pomalu,aby tam nebyl vzduch.Vezla jsem to tenkrát do Řecka autobusem 38hodin,a bylo to super,na různé způsoby.Už jsem samozřejmě nedávala při přípravě olej.Poradila mi to kamarádka a byl to super nápad.Tak toliko rad ode mne.
13. 7. 2010 21:45
uvařené naplnit do sklenic, použít víčko s červenou (růžovou) gumou a zavařit - v kastrolu, voda alespoň 2cm pod víčko nebo i přes něj...velké sklenice vařit cca 60 min, malé cca 30min...v těchto vedrech bych miožná ještě raději druhý den zopakovala, tak 20min, pokud nebude k dispozici lednice, kam to uskladnit...a pokud není cesta dlouhá a nepřevaříš to v autě
13. 7. 2010 20:45