Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

DRŠKOVKA z Růžovek-Masáků.

Vašku,to je teda paráda:yes::-O:-Kdej to do receptů,to se to časem ztratí a to by byla škoda:-8:-!

Je to aš trapné, ale recept dám i s vysvětlením zde.
Když sbíráme Růžovky, tak je upravujeme asi na základní 4 skupiny. 3x z hlaviček a 1x nožičky. Hlavičky jako isahu na drobnější vypražené škvarečky, Šťavnaté biftečky a v trojobalu výborné řízky jako telecí. Nožičky odkrajujeme a děláme z nich POUZE drškovku a to proto, že je doporučeno delší tepelné zpracování varem(šlo by i škvarky) tak jako u Václavek, kde je to přímo nutností, aby se zavařovali a tepelně opracovali minimálně 25-30min a to proto, že obsyhují něco nedobrého, co by nás neotrávilo, ale vyvolalo střevní potíže, Bolení břicha a čast HOŇKU. Po vaření se a časem to Václavky ztrácí a jsou též supr. Ale raději nakládejte bez nožiček.

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek