Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pýchavka

zuzana: Řízky z téhle pýchavky :-D jsem dělala a jsou i tady a fakt skvělééé! :-D

zuzana: Ty joo, to je teda maxipýchavka, krásná je:-):yes::yes:

zuzana: tak to je teda úlovek :yes::yes::yes::yes:

dnešní úlovek- 1600 g ,ten největší kus..:-D

Děkuji za radu, už je po pýchavce. Přijeli neteřinky (ty vždycky přijedou jako po čuchu), takže nakonec celá pýchavka se udělala na řízky a bylo po starosti co s ní. Ještě jednou děkuji, Ivana.

ahoj Ivano, kromě řízků bych si s chutí dala i guláš nebo omáčka...http://www.toprecepty.cz/vyhledavani.php?hledam=p%...

http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=23650 tohle by taky nemuselo být špatné...

a kus textu od mykologa: "Z pýchavky obrovské jsou skutečně dobré řízky, ale já přednostňuji pýchavkový krém. To je mana nebeská," uvedl Aleš Vít a zároveň pro zájemce dodal recept.

Houbu sloupnou ze šlupky a nahrájet na kostičky, které je třeba dvacet minut povařit. Po té rozmixovat ručním mixérem, přidat deci bílého vína, sůl, bílý pepř a je-li potřeba, tak trochu zahustit jíškou připravenou na másle. Podávat s osmaženými kostkami housky. "Krém voní na celé kolo a nebudete se jej moci dojíst," dodal lákavě na závěr mykolog.


tiše ti jí závidím, já ji neviděla už skoro 35 let;-(

Syn našel obrovskou pýchavku. Prosím o radu, co se z ní dá udělat mimo řízků. Mohla bych jí třeba usušit a udělat z ní koření.Napadlo mě to nyní, až když jsem si přečetla dotaz Elizi. Děkuji.

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek