Pomalu a za studena: Jak připravit ledovou kávu způsobem cold brew?
ZELATINA-POMOC
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ hazel, před 9 hodinami
„2024 - změna designu u receptů ???“ Nadja, 19. 11. 2024 20:32
„Přání a gratulace“ Nadja, 13. 11. 2024 23:33
Poslední příspěvky
„Dobry vecer devcata, vcera u nas byla domaci pizza od…“ hazel, před 9 hodinami
„Dobrý večer, my jsme dnes navštívili farmářské trhy v…“ MarcelaPa, před 10 hodinami
„Zdravím vespolek .Měli jsme kuřecí polévku s nudlemi a…“ Anna Kocikova, před 10 hodinami
7. 9. 2010 00:21
p8270042.jpg
26. 8. 2010 15:38
A ráda jsem si přečetla odpovědi od Majky a Jahůdky,já tu dortovou želatinu moc nepoužívám, naučila jsem se dělat s tou normální. Ale uznávám, že to může být lepší.
25. 8. 2010 18:04
Vite me chutnaly takove ty dorty co byvavaly kldysi v cukrarnach - piskot, krem, ovoce a na tom vysoka vrstva zelatiny - bud zluty, cerveny nebo zeleny, tak jsem si chtela neco podobneho vytvorit, tak snad priste
25. 8. 2010 17:01
Já to dávám na dort po lžičkách ještě horké, zdá se mi to lepší, vidím, jak hned tuhne a celý dort takto pomalu zaplním. Stalo se mi, že jsem vše nalila najednou a také mi to nasáklo do piškotu, protože to nestačilo ztuhnout.
Nejdříve si vždy zkus na studené lžíci, jestli tuhne (může mít prošlé datum a to by také mohlo být tím). Nezkazíš tak aspoň celý pracný dort. Bude to také asi tím poměrem - 1/2 l je moc.
25. 8. 2010 16:57
25. 8. 2010 16:37
1)pripravila jsem zelatinu z 500ml horke tekutiny a ca. 7 gramu praskove zelatiny (dve a pul odmerne lzicky), nechala jsem za pokojove teploty zchladnout
2)Pripravila jsem si buchtu s tvarohovym kremem a ovocem
3)Zelatinu jsem dala do lednicky asi na pul hodinya kdyz jsem videla ze na okrajich nadoby pomalu zacina zelirovat (celkove byla vsak jeste tekuta) vylila jsem ji na pripraveny dort.
Uz asi napotreti se mi stalo ze veskera zelatina mi protekla dortovou formou na stul.....dort je ted skoro na vyhozeni, tvarohovy krem se v zelatine take temer rozmocil...nevim kde delam chybu
Jestli jsem mela dat vice zelatinoveho prasku na to mnozstvi tekutiny? (u moji zelatiny neni navod k pouziti, tak jsem pomer vzala z internetu) Obvykle kdyz delam zelatinovy dezert jen tak do misky (napr. ovoce zalite zelatinou), tak mi zatim zelatina vzdy pres noc stuhla. Mam problem s tim jak ji udrzet na povrchu dortu - vzdycky mi protece dospodu...