Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

bílky

Mně obvykle zbývají bílky po zadělávání, mám je v ledničce a během týdne je zpracuji tak, že je k vajíčkům přidám do sekané, na obalování řízků, 1-2 dám do polévky, do noků, šunkafleků, celkem se mi rozejdou. V pátek jsem zadělala 6 těst a mám jich tu asi 17, protože do jednoho těsta přišlo rovnou 5 žloutků, tak asi dojde i na kokosky a sněhové pečivo ;-):-)

magduška,si zlatá:-8čo skór na to idem:yes::-D

Rebečko, ten ananásový si upeč každopádne, je to super labužo...

Heli díky,recept je již vytisknut a čeká na zpracování:yes::-D

Rebeko, ananasový kompot normální 565 ml, už jsem to do receptu doplnila. Opravdu to není šušina, rozlývá se na jazyku. A kompot můžeš použít jakýkoliv, co chuťově jde k ořechům.

teda Helčo:-Oty ananasové vypadají:-p:yes:to nebude žádná"sušíla":-Djak velký ten kompot:-?;-)

:-)) - no já sice taky peču, ale asi ne tolik co vy a většinou něco, kam přijdou celá vejce, štrůdl potírám celým a zbytek vyhodím:-8:-8

pokial si pamatam, tak hella nosi na vymenu k svojej susede zase zltky a pyta od nej bielky....

Mně se taky hromadí. Občas upeču bílkový chlebíček, občas dám do bábovky 2 x více sněhu než by měla dostat, jednou za uherák se nechám ukecat na kokosky ... ale stále jsou nějaké na skladě a přibývají.

Maris,když peču záviny tak potírám povrch jen rozředěným žloutkem,kdybych potírala rozšlehaným vejcem tak mi zase polovina zůstane a co s ním?Do koláčů a koláčků dávám žloutky,do lineckého těsta žloutky,do krému šlehaného ve vodní lázni,atd.Tak se bílky nahromadí:-))

holky díky
maris,většinou do kynutých těst-vánočka,koláče i do jiných moučníků,např.i štrůdlů se dávají jen žloutky a bílky je škoda vyhazovat,jak psala výbušná:-Dten komentář mě rozesmál:yes::-D

Tak já nevím - ale můžete mi říct, co vaříte tak často jen se žloutky ? Já většinou používám celá vajíčka a bílky mně nezbývají, tak se nestačím divit:-O:-))

ja ich mrazit musim, zbieram ich v mnichove a prinasam jednej cukrarke v sedemdecovych poharoch v cca dvojmesacnych intervaloch najprv som tie bielka vyhadzovala :-8, ked som to povedala mojej mame, tak mi skoro ruky odtala:-8

Já bílky nemrazím, dávám je do šroubovací skleničky do lednice, vydrží i 3 neděle, jdou dobře našlehat. Na víčko si dělám čárky, kolik jich tam je.

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek