Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak pečeme různé druhy pečiva

Simčo to u nás se to válelo kde mohlo....synek to pořád nosil domů a já to pak vyhazovala...blbec:-))

Pajaska - ano, máš pravdu. Nemohla jsem si vzpomenout na název :-8 Mohla jsem toho mít mraky, ale nápad přišel pozdě.:-/

Jani,ta síťka je perlinka,která se používá na sádroš třeba.Stojí ve stavebninách nebo v Baumaxu pakatel .Metr stojí max.30-40 Kč.Dobrý tip.:yes:Já na ní suším houby,tedy mám ji v rámu.;-)Takže použití v létě, v zimě.:-))

MrazovaJa toto by mne určitě nenapadlo:-)):-D Super nápad.:-)

Mrazovaja,u nás zateplovali také,ale toto pletivo si řádně hlídali;-):-Djinak super nápad:yes:

Tak holky náhodou jsem narazila na toto téma a tak se s Vámi podělím o to, co používám já. U nás zateplují barák a že nevíte jak to s tím souvisí?:-D No a na to zateplování používají takové jako pletivo a to jsem si tu nenápadně nasbírala. Je to supr pod cukroví polyté čokoládou. Tady je foto

Mně se nejvíce osvědčil štětec malířský, šíře 2 cm, jak se s ním dříve dělaly na zdi linky. Dobře v něm drží poleva, takže si doprostřed cukroví jakoby kápnu to, co se mi tam udrží a pak už to jen rozetřu do stran. Místo mřížky máme sololitovou desku, potaženou alobalem nebo se ten alobal může dát na plastový tác, plech, apod. I když něco steče, např. při namáčení, tak se to z něj po ztuhnutí dobře odloupne.

Hmm, tak na mřížku, co mám na chleba bych musela vykrajovat hrnkem na čaj, aby to nepropadlo:-D!! Musím se podívat po hustější, je to fakt super nápad.

bibi,na větší kusy asi ano, třeba košíčky...ale taková cigára nebo tyčky by asi propadaly, to chce hustší

miszo, ta mřížka je na odložení bábovky výborná, pára má kam odcházet...i na korpus dortu....:yes:
ty silikonové štětce mi moc nevyhovují, mají přeci jen ty štětiny silnější a jsou dost neforemné....ale klasika štětec měkký ti Jani šmouhy neudělá, ta poleva se slije a spojí v krásně hladný povrch...;-)
a pod mřížku pečicí papír, co ucintne, tak po ztuhnutí zase odloupnout zpět do mísy a znovu rozehřát...minimální ztráty ;-)

Nebo jsou ještě mřížky do mikrovlnky, když má funkci grilu;-)

Holky, možná by se dala použít ta mřížka, co mají někteří automaticky v troubě;-)já ano.

Holky vy jste takové šikulky.:-) Opravdu jsou tu rady k nezaplacení. Doma mám už nějaký ten pátek mřížku na grilování v troubě a nikdy mě nenapadlo na ni odkládat bábovku nebo cukroví a polévat čokoládou. Vždy jsem to patlala na talíři a zbytečně proplýtvala hodně polevy. ;-)

Irenka, aký široký silikónový je dobrý? Ja mám asi 3 cm, ale ma nenapadlo ním čokoládou mašlovať pečivo...Ď.

Helo, vždyť to je mřížka na chleba!!! To mám!! Tak to je ono? Mne šlak trefí!! Supééér!!!:-)) Jo, není ta silikonová mašlovačka řídká? Já mám i malinké štětečky,(normálně na vodové barvy) ale zdá se mi, že tam budou vidět ty tahy štětcem, proto jsem chtěla vědět, jak se to dělá, že je tak krásná a hladká ta čokoláda. To je super, že každý něco poradí. Co bych bez váš holky dělala?:-)

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek