Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak pečeme různé druhy pečiva

Jani, včera jsem na dort použila http://www.toprecepty.cz/recept/8242-cokoladova-po... a je výborná. Je jí strašně moc, takže mi jí hodně zbylo, je v lednici a čeká ;-)

Jani kupuji ve velkoskladu v Polmarkusu v Ostravě takové čokoládové hobliny ( hořká čokoláda), ty rozpustím ve vodní lázni.Někdy přidávám trochu 100% ztuženého tuku a někdy nechávám čokoládu čistou.;-)

Hani díky a máš ty nějakou osvědčenou polevu? Ještě jsem tady chtěla šoupnout, podle čeho jsem dělala linecké, bylas rychlejší;-)
http://www.toprecepty.cz/recept/13271-linecke-cukr...

Jani pokud chci mít namočený celý povrch, tak opravdu držím slepené cukroví v prstech, namočím v polevě, nechám chvilku okapat a prudce obrátím, aby mi to nesteklo po bicích...ale neuhlídám to pokaždé, takže někdy to prostě steče.;-)

Evo, ale jo, tak nějak jsem si to myslela, jen si asi budu muset pořídit pinzetu:-D, ty moje ruce jsou děsně gramlavé a asi záleží taky na čokoládě, jakou třeba děláš ty? Jarko, já taky nemám mřížku, ale když tady vidím ty krásné výtvory, nemyslím, že ji všichni mají..;-) Včera jsem upekla linecké, podle někoho tady:-8, a obarvila jsem si jednu část potravinářskou červenou barvou a na srdíčka jsem lepila malinká červená srdíčka a pekla. Je to tak krásné:-*, jen dnes necítím záda!:-D

Jani,já slepím a horní stranu namočím do čokolády,nechám chvíli okapat,otočím a dám na papír a dozdobím.Záleží hodně na polevě,nesmí být moc hustá ani moc řídká-tak akorát.Citrónovou to samé a když otočím,tak s tím zatřepu ať se povrch vyrovná.Asi jsem Ti moc nepomohla,že.:-))

No, Jano, já když potřebuju, aby ta poleva byla opravdu hezky a pravidelně (třeba půl srdíčka), opravdu maluju štětcem :-8:-8 Ale těším se na vychytávky od šikovnějších pekařek :-)Cukráři mají mřížky, na kterých to polejou, zbytek steče pod mřížku, kde ji seškrábnou a znovu použijou...takovou mřížku ale nemám :-8

Holky, může mi někdo poradit, jak například u lineckého, ale i u jakéhokoliv jiného cukroví udělat polevu, třeba čokoládovou, ale třeba i citronovou tak, aby byla na celém povrchu? Nepotřebuji radu, jak udělat polevu, ale jak se to dělá, že třeba srdíčko je celé krásně pravidelně namočené v polevě. Přece se to nemaluje štětcem, ne? Má se to držet v prstech a opatrně namočit v polevě? Vždyť konkrétně citronová, nebo i cukrová poleva rychle tuhne, ne?:-/ No, třeba tady na receptu od Hanky, jsem z toho jelen..:-(http://www.toprecepty.cz/recept/13825-linecke-jina...

Děvčata,:-K protože bych nerada riskovala vaše ofinky a také vaše trouby,abyste v nich ocel nekalily ;-) tak jen pro upřesnění uvádím, že tabulka na pečení není z mé hlavy, ale kdysi jsem si ji okopírovala z www.ireceptar.cz. Já na své troubě mám nejvýše 250 st., ale přesto si myslím, že tyto teploty si každá své troubě a zkušenostem s ní umí přizpůsobit a pro začínající a tápající to bude určitým vodítkem k pečení. Tolik na vysvětlení. :-K

300°C na troubě mám a nikdy jsem to nepoužila, nejvíc jsem pekla tak na 230°C pizzu. Max. teplotu používá manžel, když přinese ze slévárny nějakou formu (takže se Srettka s tou ocelí skoro trefila :-D:-D:-D) a je třeba ji "zatáhnout tukem". Namaže to vyjetým olejem z friťáku a vypálí v naší troubě na maximum. Musím pak 2 hod větrat, protože je to smrad jak v pekle ... :-D:-D:-D

ještě upřesním,neměla jsem zkušenost s elektrickou troubou,mám ji teprve od prosince,jinak jsem měla přes 30let plynovou troubu a to se nedá samozřejmě srovnávat,musí se vše zkoušet;-):-K

300°C? :-O v troubě? krindypindy, to už se kalí ocel, ne??:-O
to už by sem měla strach, že tam nakouknu a přijdu o ofinku;-)

děvčata,to je jasné,že každá musí podle svojí trouby já tam 300°C taky nemám, ale jako orientačně je to velmi užitečné vědět.Já jsem třeba nepekla na prudko listkové těsto a tak se mi zdálo pořád,že ten závin nemám takový a teď to určitě vyzkouším.;-):yes:

Souhlasím se spagetkou, každá trouba peče jinak. Ale yanull je to dobrý nápad a určitě se bude mnoha kuchařkám hodit :yes::-))

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek