Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak pečeme různé druhy pečiva

Stejně se musíme řídit vlastní troubou. Mně třeba trouba nepeče už na víc než 200°C, ale jako orientace to je dobré.

toto,je velmi zajímavé,taky většinou tápu na kolik to mám stupňů péci,pokud to třeba recept neuvádí:yes::yes:

Yanulli:-Kprima rady k nezaplacení;-):yes::-K:yes:

Které teploty pečení se hodí pro různé druhy pečiva
100 °C (sušení)
nižší bílkové pečivo (laskonky), které se po upečení plní krémem či šlehačkou

130 − 150 °C (pečení při nízké teplotě, spíše sušení)
sněhové pečivo s ořechy, placičky a hromádky, makaronky

160 − 170 °C (pečení při nižší střední teplotě)
šlehaná (třená) tuková těsta a dorty ve vyšší vrstvě

170 − 190 °C (pečení při střední teplotě)
pečivo kypřené kypřicím práškem, pečivo s medem, perník ve vyšší vrstvě

190 − 210 °C (pečení při vyšší střední teplotě)
drobné vánoční cukroví, tvarované kynuté pečivo, koláče pečené ve formách, štoly, vánočky

210 − 225 °C (pečení při vyšší teplotě)
piškotové rolády, pečivo z lístkového těsta, drobné pečivo s vyšším obsahem tuku

225 − 250 °C (pečení při vyšší teplotě)
lístkové těsto v různých variantách, pečivo z pálené hmoty (odpalované těsto), záviny

250 − 300 °C (vysoká teplota)
rychlé a prudké zapečení sněhových hmot na předpečeném moučníku apod.

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek