Jídelní rozmary slavných: Zpěvačka Taylor Swift miluje řízek, vodku s colou a tohle hovězí, dušené na víně
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ Nadja, před 1 hodinou
„2024 - změna designu u receptů ???“ Nadja, 19. 11. 2024 20:32
„Přání a gratulace“ Nadja, 13. 11. 2024 23:33
Poslední příspěvky
„Simona Skolakova, tara23, Jajajajaapaja, Anna Kocikova: …“ Nadja, před 1 hodinou
„Anna Kocikova: Drahuško díky, dobrá rada, díky, že jsi mi…“ tara23, před 2 hodinami
„Veronika.Hrozna: Verčo, z oběda nám zbylo uzené. Tak jsem k…“ tara23, před 2 hodinami
20. 10. 2010 10:41
A co se týče univerzálního receptu na těsto, tak tomu bych se asi raději vyhýbala. (Píšu to jako příležitostná pekařka dortů, která nemá žádný vlastní, univerzální, vyzkoušený a nejlepší recept). Kdybych otevřela obrázek, který se mi líbí a chtěla dort upéct úplně stejně a nevědomky pekla podle jiného \"univerzálního\" receptu, tak to rozhodně nebude stejně vypadat (myslím barvou, strukturou těsta, množstvím, atd.) a to bych pak byla pěkně naštvaná
Možná by to částečně řešilo přidání upozornění, že autor recept tohoto konkrétního dortu recept neuvedl, ale nabízí se základní.... jenže to pak dle mého absolutně postrádá smysl. Dávat to jen z důvodu \"aby nebyla prázdná kolonka suroviny a postup\" mi přijde zbytečné...
Nejvíce by se mi líbila kategorie dorty, která by po otevření nabídla výběr \"pro inspiraci - zdobení\" nebo \"dorty s receptem\".
Chápu, že po technické stránce to nebude úplně snadné, ale řekla bych, že je to víceméně jediná možnost, ke které se stejně časem bude muset přistoupit. K tomu pak lze říci jediné, že čím dřív, tím méně práce
20. 10. 2010 09:53
20. 10. 2010 09:45
5 ks Vejce
200 g Cukr krupice
200 g Polohrubá mouka
1/3 balíček Prášek do pečiva
6 lžička Voda
vřelá
1 lžíce Rostlinný olej
1 hrst Ořechy
mleté nahrubo nebo hrst kokosu, případně kakao
Nejprve si připravím formu: z pečícího papíru vystřihnu kolo, aby bylo o trošičku menší, než je dno dortové formy. Boky dortové formy a dno jenom těsně po obvodu dobře vymažu rozpuštěným SÁDLEM, vložím kruh z papíru, uhladím a pomažu i celý kruh. Sádlo nechám ztuhnout a pak dobře vysypu hrubou moukou.
Celá vejce s cukrem šlehám elektrickým ručním šlehačem tak dlouho, až pěkně "nabydou". Pak za stálého šlehání přídávám po lžičkách horkou vodu a olej a ještě krátce šlehám. Nakonec již lehce zašlehávám mouku smíchanou s práškem do pečiva a oříšky (kokosem, kakaem...). Naleji do dortové formy a rozetřu tak, aby ve středu bylo těsta trochu méně (během pečení se srovná). Já peču v obyčejné elektrické troubě. Předehřeji ji na necelých 150 °C. Naplněnou formu položím ještě na plech, vložím do trouby. Prvních pár minut nechám troubu pootevřenou! (2-3 minuty). Pak zavřu a po celou dobu pečení peču na necelých 150 °C. Dobu pečení sleduji jenom podle toho, jak se kraje korpusu začnou odklápět od krajů a zkouším zapíchnutím špejle. Pokud je suchá a těsto se odklápí od krajů, vyndám z trouby a nechám na prkénku 2-3 minuty stát. Pak teprve nožem po obvodu objedu, přiklopím mřížkou, na které bude korpus chládnout - nebo jen prkénkem - a překlopím. Sloupnu papír a nechám zcela vychladnout. Pak jednou nebo 2x prokrojím a plním krémem. Velice důležité je, aby se korpus nepekl zprudka, jinak sice pěkně vyskočí, ale pak hodně klesne a srazí se.
Zdroj: recepty.cz
A taky mám pocit, že právě Hella měla nějaký univerzální recept, jestli se nepletu
20. 10. 2010 09:37
20. 10. 2010 08:46
piskot + krem podla vlastneho vyberu
univerzalny recept s jednotkami na korpus neexistuje.
Piskot sa da urobit najroznejsimi sposobmi...to by fakt neslo.
A o kreme ani nehovorim.
20. 10. 2010 07:45
Tento názor berte s rezervou, přece jen nejsem žádná cukrářka , ale přišlo by mi to logické.
20. 10. 2010 06:58
A ještě si myslím, že když bude kategorie Dorty, tak se taky ty recepty psát budou, nynější kategorie Zdobení evokuje potřebu pouze vizuální stránky dortu s tím, že recept netřeba. To už se ale netýká dortů již vložených, leda by autorky zpětně recepty doplnily.
Takže já jsem pro kategorii Dorty bez softwarového třídění nebo podkategorií, jen snad do názvu dopisovat "s receptem", "bez receptu". Pak je v přehledu receptů hned vidět, který dort recept má a který nemá a fotka ti vyjede při najetí na název.
19. 10. 2010 22:32
Ked uz moderatorka musi fakticky prezriet kazdy jeden novy recept, tak je najmensi problem dopisat k < nazov torty >... s receptom, ....bez receptu.
19. 10. 2010 22:30
19. 10. 2010 21:54
vezmu to napřeskáčku
- poznámka Xjurnyho - myslím, že problém bude v jedné věci - nevím sice, jak mají kluci postavenou strukturu webu a zdrojový kód studovat nebudu , ale většinou je řešeno jako šablona, která se použije na všechny stejné kategorie (části, funkce či jak to nazvat) webu...a zde je všude hlídáno, že musí být v surovinách a postupech něco napsáno - jinak ti to recept neuloží...celkem logická podmínka u všech ostatních kategorií...u Zdobení to uživatelé nahrazují těmi XXX - prostě něco musí být vyplněno....
takže udělat najednou jinou šablonu, která se bude řídit vlastními pravidly jen pro tuto kategorii - to už je opravdu větší programový zásah...ale možná lépe by to vysvětlil Xjurny (kterému se dopředu omlouvám, pokud kecám nesmysly )
- množství - jen bábovek je tu 12 stran a nikomu to nevadí ....to bychom mohli začít třídit i moučníky na bábovky, řezy...nebo kynuté, třené....to bychom opravdu asi už šli do moc podrobna a efekt by nebyl adekvátní pracnosti...
- není pravda, že řešení jedné kategorie dorty bude mít stejný efekt jako současná galerie....u ní netuším, kdo dort upekl, koho se mohu na něco zeptat, nevidím recept, pokud by nějaký byl...možná by stačil návrh, který zde už někdo zmínil - že kliknutím na fotku v galerii by člověk proskočil na daný recept...ale má to několi zádrhelů
- v galerii jsou i dorty, která nebyly vloženy do receptů
- ne všechny dorty v receptech jsou vloženy v galerii
- v současné době zpětně těžko dořešit cestu k danému receptu, to by musela vznikat v okamžiku vložení receptu, zda chce autor uveřejnit v galerii
19. 10. 2010 21:31
A Amiro, určitě by bylo dobré, kdyby všichni do názvu psali Dort. A jak je k tomu donutíš? Takových podobných pokusů už tady bylo...
Pro nepamětníky přidávám odkaz, jak to všechno vzniklo: http://www.toprecepty.cz/recept/9872-dorty---zdobe...
19. 10. 2010 20:56
já například používám v poslední době korpus, který byl původně u kávových řezů na plech...a nyní z něj dělám dorty...
19. 10. 2010 20:49
19. 10. 2010 20:47
19. 10. 2010 20:18
Take budu respektovat nazor vetsiny, neni pro me problem prijmout jakoukoli variantu reseni.
1 2 3 4 Další