Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

sušení hroznů

ilonko, pokud máš dobrou sušičku, rozlož na jednotlivá plata a zapni, po 2 hodinách plata přehazuj, celkem ale počítej nejméně s 15 hod. na sušení!!!!
Ty kuličky před sušením namoč do vody, aby popraskala slupka, což urychlí zbavování vlhkosti při sušení.

Dobře usušené kousky ovoce poznáš tak, že jsou kožovité a vláčné, nebo ho zmáčkni. Na řezu se nesmí objevit žádné stopy vlhkosti.

Nebylo by lepší je zmrazit anebo ještě lépe, udělat marmeládu, kompot atd? Mám pocit, že finančně se ti sušení moc nevyplatí, ale je to na tobě.... Možná že někdo má jiné zkušenosti, já sušila jednou a už nebudu.
Pokud máš ale fakt hodně drobné, tak by to možná šlo rychleji, to už je na tobě.
Jinak můžeš rozložit do trouby a sušit asi při 45°C, ale při otevřené troubě, musí to větrat!!!! Ale sušička je fakt lepší, máš lepší kontrolu.

mrkla jsem - tady máš nějaké odkazy na konzervaci vína
http://recepty.chytrazena.cz/zavarovani/marmelada-...
http://www.ireceptar.cz/vareni-a-recepty/zavarovan...

Máte někdo zkušeností ze sušením hornového vína.Mám ho honě ,je drobné,jak na to?

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek