Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

co nemrazit

já je dávám do menších plastových krabiček s víčkem a šoupnu na mrazák...večer ji vyndám, ráno ji děti popadnou a mažou i se sváčou do školy;-) a jaká je po nich sháňka :-D

Já také už řadu let mrazím cukroví.Tak jak je ozdobené a připravené na vánoční stůl.Prostě co se nesní,tak narovnám na pevnou podložku a pořádně zabalím.Nejlépe 2x.To kvůli tomu,aby nepřijalo cizí vůně,je to dost náchylné.Pak dám zamrazit.Vydrží půl roku třeba.Potom vyndám a nechám rozmrazit ,pak odstraním obal.Je jak čerstvé.:yes:

Mimosko, úpřesně jak píše Simča, mraz klidněúplně hotové, tedy i obalené. Jen si to zmraz po porcích, abys vyndala jen takovou část, co se spotřebuje, ale to ti je asi jasný ;-), samozřejmě taky záleží na místu v mrazáku...

Mimozo určitě,píšou úplně hotové,třeba takové vanilkové rohlíčky je třeba obalit ještě horké a zmrazit se dají krásně,nic tomu není.;-):-Kto už jsem zkoušela;-)

Nikdy jsem neměla odvahu mrazit cukroví,ale asi začnu taky píct,abych pak před vánoci neměla takový fofr.Ale mám jeden /možná blbý /dotaz-To cukroví může už být obalený v cukru?Ten cukr nezvlhne?

i já mrazím vše - vyjma pusinek a jiného sněhového cukroví, vlhkost jim opravdu nedělá dobře, jak píše Hella ;-)

Poslední Vánoce jsem taky cukroví mrazila. Napekla jsem moc, tak jsem již mezi svátky část cukroví zmrazila. A cukroví po rozmrazení bylo ještě lepší než před tím. Klidně mrazím i řezy s pudinkovým krémem a po rozmrazení je vše jako čerstvé. Cukroví nazdobené, polité čokoládou, obalené v cukru = vše se dá bez problému zmrazit.

Některým druhům pobyt v mrazáku a následné pomalé rozmražení dokonce svědčí, třeba cukroví, kde jsou ořechy, je pak ještě lepší :-p

Tak já bych určitě nemrazila sněhové pečivo. Já dělám hodně pečiva z bílků a je pravda, že jsem je ani nikdy nezkoušela mrazit, jen v kuchařkách jsme četla - a věřím tomu - že po rozmrazení je takové trochu oslizlé a trochu rozmočené. Také se nedoporučuje mrazit něco, co má pudinkový krém, ale nemám vyzkoušené, koneckonců se krém může udělat jiný, např. z jíšky nebo moučné kaše atd. Nenapadlo by mě mrazit již nazdobené pečivo. Né proto, že bych tomu nevěřila, ale jednoduše z toho důvodu, že nazdobené pečivo zabere podstatně víc místa, které se mi pořád v mrazáku nedostává. Mám velmi dobré zkušenosti s mražením kynutého pečiva - koláčů. Už jsem tady zmiňovala, že jsem dceři k 1. výročí svatby rozmrazila krabičku jejich svatebních koláčků. Chápu pracující maminy, že si před Vánocemi chtějí ušetřit trochu práce. Ale pro mě by ani nebyly Vánoce, kdybych těch 14 dní v prosinci nepekla. Miluju tu vůni skořice a vanilky, která v kuchyni zůstane až do Štědrého dne!

Také mrazím vše, pečené i nepečené hotové nazdobené a nikdy se nestalo,že by některé bylo špatné po rozmrazení, ;-) dávám do dóz od každého druhu trochu a po rozmrazení je na stole výběr :-))

Já i mamča mrazíme cukroví každý rok. Vše co zbude. Přes vánoce jsme všichni přejedení, přeslazení a jak se cukroví vytáhne na velikonoce páni:-O to je bitka ;-) Chutná pak skvěle;-)

Také mrazím.:yes:Už se mě stalo,že bylo i na Velikonoce.

vybusna, áno, kompletne hotové, naskladám do krabíc , zatvorím a dám do mrazáku.

Jasně, už všechno ozdobené polevou, oříšky, čímkoliv. Šoupni to tam, dělám to už léta a je cukroví dobré. Hodně dobré:-))

Také dávám do mražáku všechno a je to opravdu úspora času. Dávám hotové, protože polotovar znova bych už nemrazila;-)

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek